Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm Açıklaması

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, bu yıl hac ibadetinin Edirne açısından çok bereketli ve başarılı geçtiğini söyledi. Üzüm, bu yıl kendilerine 61 kişi ek kontenjan hakkı tanındığını belirterek, “4 bin civarı ek kayıttan 207’si gitmiş oldu” dedi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm Açıklaması
Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, İHA’ya yaptığı açıklamada, Diyanet İşler Başkanlığı tarafından bu yıl yapılan risk yönetimi sonucu hac ibadetinde Türkiye’nin tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti.

"Hac ibadetimiz çok bereketli oldu"

Üzüm, Edirne açısından da bu sene hac organizasyonun çok bereketli ve çok başarılı olduğunu belirterek, “Toplam 207 hacımız, yüzde 60’ı hanımefendi olmak üzere hacca gittiler. Bu sene şanslıydık ek kontenjanlarla 61 tane daha hacımızı gönderdik. Dolayısıyla çok rahat, çok huzurlu ve çok başarılı bir hac ibadeti yaptılar. Hacılarımızdan aldığımız geri dönüşler neticesinde hocalarımızın da çok başarılı olduğunu gördük. Seneye de inşallah bu yılki gibi çok bereketli bir hac dönemi diliyoruz” diye konuştu.

"Umre kayıtları başlıyor"

Edirne İl Müftülüğü olarak umre kayıtlarının yakında başlayacağı müjdesini de veren Üzüm, “Umreye de oldukça yoğun bir ilgi var. Diyanet İşleri Başkanlığımız tabi risk yönetimini her sene yapıyor ama bu sene de çok iyi bir yönetimle dünyaya örnek oldu. Hayırlısı olsun. Edirne’miz de çok şanslı, 4 bin civarı ek kayıttan 207’si gitmiş oldu. Seneye kayıt olacak kardeşlerimize şanslar diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA