Otobüs Şoförünün Bıçaklanması Güvenlik Kamerasında

Kocaeli'de özel halk otobüsü şoförünün bir yolcu ile kavgası ve bıçaklanma anı, kameraya yansıdı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde tramvay yapım çalışması nedeniyle güzergahını değiştiren halk otobüsü şoförünün bıçaklanma anı, araçtaki güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Alınan bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda Sezer Yıldız idaresindeki 41 J 0488 plakalı özel halk otobüsündeki Osman S. isimli yolcu, tramvay çalışması nedeniyle yol güzergahını değiştiren sürücüyle tartışmaya başladı.

Otobüsten inmek isteyen yolcu, durak olmaması nedeniyle bu isteğini geri çeviren sürücüyle tartışmaya devam etti.

Otobüsten inmesinin ardından hakaret eden yolcuyla sürücü arasında kavga çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada otobüs şoförü, yolcu Osman S. tarafından bıçaklanarak yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Olay sonrası kaçan şüpheli, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınırken, yaralanan sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

- Bıçaklanma anı kameraya yansıdı

Bu arada, otobüsteki kavga anı aracın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Görüntülerde, sürücüyle yolcu arasındaki tartışma ile kavga sırasında sürücünün bıçaklanması yer alıyor.

İzmit 5 Nolu Şehiriçi Minibüs ve Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Hasan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, raylı sistem çalışması nedeniyle İzmit'te bazı yolların kapatıldığını belirterek, bu nedenle yol güzergahının değiştiğini söyledi.

Bu nedenle yolcu ve sürücü arasında tartışma yaşandığını ifade eden Öztürk, 'Yol kapalı olduğu için güzergahını değiştiren şoförümüz, duruma öfkelenen bir yolcu tarafından bıçaklandı. Arkadaşımız olayda böbrek kısmından tek bıçak darbesi almış. Ameliyata alınacak. Kamera görüntülerinde de mevcut, kendisi sürekli durumu anlatıyor. Güzergah değişikliğini ve indirmeme nedenini ifade ediyor ancak yolcu tartışmayı sürdürüyor. Yolcu araçtan indikten sonra ve araç ilerlerken hakaretlerini ve küfürlerini sürdürünce de peşinden iniyor. Çıkan kavgada bıçaklanıyor.' diye konuştu.
Kaynak: AA