Ömer Halisdemir Üniversitesi Yeni Eğitim Yılına Başladı

Rektör Prof. Dr. Görür: 'Üniversitemize Ömer Halisdemir ismini takdir ettikleri için gerek hükümetimize gerek Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu gururla bundan sonra eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz'

Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adının verildiği Niğde'deki üniversitede yeni eğitim yılına başlandı.

1992 yılında kurulan Niğde Üniversitesi, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit edilen Ömer Halisdemir ismini alarak, 2016-2017 eğitim öğretim yılına başladı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, AA muhabirine, üniversitelerinin kahraman şehidin ismini aldığı için gururlu olduklarını belirterek, resmi açılışı ilerleyen günlerde yapacaklarını söyledi.

Rektör Görür, 1992 yılında kurulan üniversitenin bundan sonra Ömer Halisdemir ismiyle faaliyetlerini sürdüreceğine işaret ederek, 'Bütün öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu toprakların vatan olması noktasında geçmişten bu güne bin yıldır biz bu topraklarda şehitler veriyoruz. O anlamda Ömer Halisdemir ismi oldukça önemli. Üniversitemize Ömer Halisdemir ismini takdir ettikleri için gerek hükümetimize gerek Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu gururla bundan sonra eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.' diye konuştu.

Üniversiteye yeni kayıt yapan öğrenci sayısının 6 bin 500 olduğunu kaydeden Görür, kapatılan bazı üniversiteler ve yabancı öğrencilerin de üniversitelerini tercih etmesiyle 27 bin mevcuda ulaşmayı tahmin ettiklerini söyledi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Behbud Gurbanov da Azerbaycan uyruklu olduğunu ve Ömer Halisdemir Üniversitesinde eğitime başlamanın gururunu yaşadığını kaydetti.

Gurbanov, şöyle konuştu:

'Burada okuduğum için gurur duyuyorum. 15 Temmuz'da yaşananlar bize Azerbaycan'da anlatıldı. Azerbaycan'da da mitingler oldu, FETÖ'ye ait üniversiteler, okullar kapatıldı. Türk dünyası içerisinde ilk tepkiyi veren Azerbaycan oldu. Ömer Halisdemir'i de haberlerde çok duyuyorduk. Kazandığım üniversiteye adının verilmesine çok sevindim. Bir şehidin adını alan üniversitede okumak gurur verici.'

Birinci sınıf öğrencisi Zeki Aktürk de 'Üniversitenin isminin Ömer Halisdemir olmasından dolayı büyük bir gurur yaşıyoruz, Gerçekten güzel olmuş.' dedi.

Harita Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Özener Uysal da üniversitenin adının değiştirilmesinin çok yerinde olduğunu vurgulayarak, 'Ömer Halisdemir devletin devamı için, bizim için şehit oldu. Buranın öğrencisi olduğum için gurur duyuyorum.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA