Muş'ta Lahana Hasadına Başlandı

Muş'ta 3 bin dekarlık alanda üretilen lahanaların hasadına başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 3 bin dekarlık alanda yapılacak hasadın, kent ekonomisine yaklaşık 16 milyon lira civarında katkı sağlayacağını söyledi.

Bu sene 10 bin 459 ton lahana üretildiğini kaydeden Çolakoğlu, 'Merkeze bağlı Bağlar köyünde vatandaşların yüzde 80'i lahana üretiyor. Bunun dışında Çöğürlü ve Sütlüce köylerimiz ile Korkut ilçemizin bazı köylerinde üretim yapılmaktadır. Lahanalarımız daha çok çevre illere gönderiliyor. İlimiz, tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı illerden bir tanesidir. Mayıs ayı gibi fidelerin dikimi yapılmakta ve eylül, ekim gibi de hasadı gerçekleştirilmektedir. Bir dekarlık lahana tarlasından bin civarında baş lahana elde edilebilmektedir.' diye konuştu.

Bağlar Köyü Muhtarı Yüksel Güler de ürettikleri lahanaları başta Batman olmak üzere Bitlis, Van, Hakkari, Diyarbakır, Siirt, ve Bingöl gibi çevre illere pazarladıklarını belirterek, lahana üretiminin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA