Muş'ta Kitap Okuma Etkinliği

Muş Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ‘okumuş gençlik’ adı altında köy ve beldelerde kitap okuma seferberliği başlattı.

Muş'ta Kitap Okuma Etkinliği
Muş Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla ‘okumuş gençlik’ adı altında kitap okuma seferberliği başlattı. İlk olarak merkeze bağlı Sungu beldesinde yaklaşık 450 değişik temel eserin yer aldığı kitap standı kuran gençler, özellikle kahvede oturan vatandaşlara kitap dağıttılar. 7’den 70’e birçok kişiye kitap dağıtan gençler, bir saatlik kitap okuma etkinliği düzenledi.

Burada vatandaşlar hem çaylarını yudumlayıp hem de kitap okudular.

Kitap okuma etkinliğine katılarak gençlere teşekkür eden Sungu beldesinin ileri gelenlerinden Kıyasettin Seçkin, “Okumanın iyiliği, güzelliği ve gerekliliği hakkında bir şey anlatmamıza gerek yok. En cahil insan dahi bilir ki okumak, öğrenmek, bilmek her şeyin üstesindedir” dedi.

Kitap okuma alışkanlığı ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen etkinliğe destek veren Sungu Eğitim, Kültür, Sosyal ve Yardımlaşma Derneği (SUDER) Başkanı Maşallah Çiftçi de, “Gençlerimiz bugün kendi aralarında topladıkları kitaplarla beldemizi ziyaret ettiler. Gençlerimizi 7’den 70’e kitapla buluşturdular, bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu toplum 3-5 haydut yüzünden farklı konularla anıldı, doğrusu bu değildir. Bu toplumun önemli değerleri var, önemli değerler yetiştirmiştir, kültürel anlamda önemli kazanımları mevcuttur. Dolayısıyla bu bizim gerçeğimizdir, bu gerçeği gençlerimiz bize gösterdiği için kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Köy ve beldelerde kitap okuma seferberliğine destek veren Muş Alparslan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğrencisi Büşra Akar ise, “Kitap okumak için buraya geldik. Kitaplarımızı dağıttık ve arkadaşlarımız için oldukça yararlı olduğunu da gördük. 7’den 70’e bilinç uyandırabildiysek ne güzel bir şey. Çocukların elinde kitap görmek bizi baya mutlu ediyor, hele bir edebiyat öğretmeni adayı olarak. Çok güzel bir etkinlik ve bu etkinliğin daha geniş kapsamlı olmasını istiyoruz. Her yerde her şekilde insanlar tarafından okutulması ve bu bilincin herkes tarafından uyandırılması istiyoruz. Daha aktif bir çalışmayla daha fazla insanlara duyurulması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Muş’un tüm köy ve beldelerinde kitap okuma etkinlikleri düzenleyeceklerini vurgulayan Muş Kent Konseyi Gençlik Merkezi Başkanı Deniz Koçmen ise, “Muş Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak ilimizde aktif bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bugün ki çalışmamızın ismi ‘okumuş gençlik.’ Okumuş gençlik olarak bugün Sungu beldemizdeyiz. Muş Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak ilimizdeki gençliğin sıkıntılarını tespit ederek toplumsal diyalogu arttırmaktır. Kitap okumanın önemini vurgulamak amaçlı kahvehanelerde boş yere oturup sohbet edeceğimize yarım saatlikte olsa, bir saatte olsa kitapla oturup kitapla konuşmak istiyoruz. Yapıcı bir gençliğin temelidir bu. Beldelerimize, köylerimize kitap okumanın önemini yaygınlaştırmak amaçlı böyle bir program düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen ‘okumuş gençlik’ etkinliğine ayrıca Sungu Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Sungu İlim ve Kültür Derneği de destek verdi.
Kaynak: İHA