Mahkemeye Tutuksuz Geldi, Tutuklandı

Bolu’da TEM otoyolunda polis ekipleri tarafından durdurulan otomobilde yapılan aramada 3 kilo eroinle yakalanan 2 şahsın tutuklu yargılanmasına devam edilirken, tutuksuz yargılanan Durmuş Ş. kaçma ihtimali bulunması nedeniyle savcılığın talebi sonrasında mahkeme heyeti tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkemeye Tutuksuz Geldi, Tutuklandı
Edinilen bilgiye göre, Mart ayında Bolu TEM otoyolunda seyir halindeyken polis ekiplerinin kontrol noktasında durdurulan bir otomobilden çıkan 3 kilo eroinle yakalanan Durmuş Ş., Oktay Ö. ve tutuksuz yargılanan Tayfuk K.’nın uyuşturucu ticareti yapmak suçundan yargılanmasına Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve İstanbul’da bir hastanede düzenli olarak tedavi gördüğünü belirten ve taksi şoförlüğü ile geçimini sağladığı öğrenilen Tayfun K., 3 yıldır eroin kullandığını belirterek İstanbul’a gitmesinin sebebinin tedavisi için olduğunu iddia etti. Yakalandığı araçta eroin taşındığından haberi olduğunu belirten Tayfun K., “Uzun zamandır uyuşturucu madde kullanıyorum. Geçimimi de bir akrabamın ticari taksisinde çalışarak sağlıyordum fakat uyuşturucu madde kullandığım için akrabam aracını vermiyor. İstanbul’da bir hastanede düzenli olarak uyuşturucu tedavisi görüyorum ve belli aralıklarla hastaneye gidip çip taktırmam gerekiyor. Maddi bir gelirim olmadığı için diğer arkadaşlar yol masraflarını kendilerinin karşılaması suretiyle İstanbul’a gitmeyi teklif ettikler, ben de kabul ettim. Bu sayede tedavim için gerekli olan çipi de taktırmış olacaktım. Ama çantadaki uyuşturucu madde ile benim kesinlikle bir alakam yok” dedi.

Diğer tutuklu sanık Oktay Ö., suçlamaları kabul ettiğini söyledi.

Oktay Ö., “Ankara’da bulunan Erol isimli bir şahısla İstanbul’da bulunan Müjdat isimli şahıs arasında uyuşturucu temini için aracı oldum. Erol, Ankara’da satmak için eroine ihtiyacı olduğunu söyleyince ben de onu Müjdat’la irtibatlandırdım. Sonrasında Müjdat Erol’a 3 kilo eroin gönderdi. Fakat belli bir süre sonra Erol beni arayarak uyuşturucu maddenin istedikleri nitelikte olmadığını ve geri iade edileceğini söyledi.

Biz Tayfun’la buluşunca Durmuş Ş. elinde bir çantayla arabaya bindi. Benim bildiğim kadarıyla uyuşturucu biz İstanbul’a gittiğimizde arkamızdan gönderilecekti. Arabadaki uyuşturucu maddeden kesinlikle haberim yoktu” diye konuştu.

Tutuksuz yargılanıyordu, tutuklandı

Tutuksuz yargılanan Durmuş Ş., araçta bulunan çantadan polis ekipleri bulana kadar haberi olmadığını belirterek, iki şahsın İstanbul’a giderken kendisini davet ettiklerini ve kabul ettiğini söyledi.

Durmuş Ş., savcının kaçma şüphesi olduğunu belirterek tutuklama talep etmesi sonrasında mahkeme heyeti tarafından tutuklandı. Duruşma 17 Kasım tarihine ertelendi.
Kaynak: İHA