Kumluca'da Sınavlara Hazırlık Kursu Açılacak

Kumluca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan üniversite, KPSS ve açıköğretim için kurs açılacak.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, 3 Ekim'de açılacak kurslar kapsamında Kumluca Belediyesine ait, daha önce Kumluca Meslek Yüksekokulu tarafından kullanılan binada incelemelerde bulunarak öğrencilerle sohbet etti.

Çetinkaya, her zaman eğitim konusunda üzerlerine düşen desteği sağladıklarını ve sağlamaya da devam edeceklerini belirterek, yürütülen çalışmanın Kumluca ve çevresinde yaşayan tüm öğrencilere faydalı olacağını ümit ettiğini söyledi.

Dershanelerin kapatılmasının ardından üniversite, KPSS ve açıköğretim fakültelerine hazırlanan öğrencilerin eğitim kurumlarına ihtiyaçları bulunduğunu ifade eden Çetinkaya, 'Kumluca Belediyesi olarak öğrencilerimizin eğitimi konusunda elimizden gelen desteği vereceğiz. Öğrencilerimizden beklentimiz, bizim bu desteğimizi boşa çıkartmamaları. Bu sizler için bir fırsattır, bu fırsatları iyi değerlendirin.' dedi.

Yusuf Tekdemir de kurslara kayıtların başladığını belirterek, şu ana kadar 120 civarında öğrencinin kurslar için kayıt yaptırdıklarını söyledi. Kendilerinin alanlarında deneyimli eğitimcilerle kurslara katılan öğrencilere en iyi eğitimi vermek için mücadele edeceklerini kaydeden Tekdemir, 'Kumluca Belediyemiz öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle inşallah bu yıl Kumluca'da güzel bir çalışma başlatıyoruz. Hedefimiz gelecek yıl haziran ayında öğrencilerimizi eğitim alanında istedikleri hedefe ulaştırmak. Bu konuda öğrencilerimizin kendilerine hedef koyarak kurslara başlamasını istiyoruz.' diye konuştu.

Kursların 3 Ekim tarihinde başlayacağını belirten Tekdemir, eğitimlere katılmak isteyen öğrencilerin İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerini, ayrıca öğrencilerin kursların düzenleneceği Kumluca Eğitim Kurumlarına (KUMBEK) da başvurabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA