Karaman Belediyesinden 'Gümüş Telkari' Kursu

Karaman Belediyesi, hanımlara yönelik 'Gümüş Telkari' kursu açtı.

Karaman Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, spor aktivitelerinin yanı sıra kurs faaliyetlerinin de yapıldığı Mümine Hatun Kültür Merkezi'nde devam eden kurslara bir yenisi daha eklendiği belirtildi.

Gümüş telkari kursu ile kadınların bir birinden güzel süs eşyaları ve takılar yapabileceğinin ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

'Tüm kurslarımız ücretsiz. Mümine Hatun Kültür Merkezi'nde kurs ve aktivitelere katılmak isteyen hanımlar, şahsen müracaat ederek ya da 0338 212 22 10 nolu telefonları arayarak bu kurs ve aktivitelere dahil olabilirler. Telkari Mardin yöresine ait bir gümüş işleme sanatıdır. Ayrıca Ankara'nın ilçesi olan Beypazarı'nda telkari sanatı geliştirilerek, altın ve gümüş takıda değişik süsleme ve desenlerle günümüze kadar getirilmiştir. Bir altın veya gümüş tel ya da levhadan, özel bir alet ile elde edilmiş tane veya kürelerden ibaret olan telkarideki aynı optik etki aynı kalınlıktaki 2 ya da daha fazla telin örülmesi ile elde edilebilir. Bu kursla hem bu sanatı ilimizle tanıştırmak, hanımlarımıza da yeni bir sanat öğretmek istiyoruz.'

Kaynak: AA