İtfaiye Haftası Kutlamaları

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, ’İtfaiye Haftası’ kapsamında İtfaiye Daire Başkanlığı Manavgat Grup Amirliğini ziyaret etti.

İtfaiye Haftası Kutlamaları
Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, 25 Eylül-1 Ekim tarihlerinde kutlanan ’İtfaiye Haftası’ nedeniyle, İtfaiye Daire Başkanlığı Manavgat Grup Amirliğini ziyaret etti. Büküş, burada Grup Amiri Erdal Demirtaş ve itfaiye çalışanlarıyla tokalaşarak itfaiye haftalarını kutladı.

Koordinatör Büküş, Manavgat İtfaiye Grup Amirliği’nin Manavgat’ın dışında İbradı, Akseki bölgelerinden de sorumlu olduğunu belirterek, Manavgat, Side ve Gündoğdu istasyonlarında toplam 45 personel ve 12 araçla hizmet verildiğini söyledi.

İtfaiye personelinin özverili ve oldukça zor bir iş yaptığını ifade eden Büküş, "hiç bir personelimiz 7-24 saat çalışmaktan şikayetçi değil. 24 saat esaslı değil, 48 saat, 72 saat esasına göre çalışsa bile hiç birisi şikayetçi değildir. Ama konum itibari ile şikayetleri var. Gördüğünüz gibi küçük bir binaya mahkum edilmiş durumdalar. Dinlenebilecekleri, istirahat edebilecekleri bir yerleri maalesef mevcut değil" dedi.

Büyükşehir yasasından sonra Manavgat Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü tesislerindeki itfaiye araçlarını da çıkardığını dile getiren Büküş, "Maalesef Manavgat Belediyesi itfaiye birimimizi bu küçük bir binaya sıkıştırdı. Araçlarımız eskiden kapalı alandaydı. Manavgat Belediyesi bu araçlarımızı kapalı alandan çıkardı. Şuan araçlarımız binanın dışında, sokakta yani. Kapalı alana koymamıza müsaade etmiyor. Manavgat Belediyesinin bizi sokağa mahkum etmesindense daha uygun bir yer buluncaya kadar bize müsaade etmeleri ve daha uygun bir yer bulunması içinde bize yardımcı olması gerekir.”

Manavgat’ta yeni itfaiye istasyonu için çalışmaların ise devam ettiğini hatırlatan Büküş, "Biz buradan kurtulacağız. Yerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Şuan bir noktaya yoğunlaştık. Bulduğumuz yerinde acil bir durumda hem trafiği aksatmayacak hem de en kısa zamanda olay yerine ulaşabilmesi açısından yer seçiminde hassas davranıyoruz. Bir mesafe kat ettik. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel sayesinde bu ayıptan kurtulacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA