GÜNDEM ÖZETİ / 27 Eylül 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 26. Dönem 1.Yasama Yılı faaliyetlerini değerlendirme toplantısı yapacak.

(TBMM/11.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM Üyesi Ali Öztunç'un kayınpederi Sadık Görgülü'nün Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezinde yapılacak cenaze törenine katılacak, Tokat'ın Turhal ilçesinde 'Geçmişten Günümüze Türkiye'de Şeker' programında yer alacak.

(Ankara/10.30/Tokat/15.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Azerbaycan'da, Çok Kültürlü Toplum ve Turizm başlıklı toplantıya katılacak, Dünya Turizm Günü kokteyline iştirak edecek, mevkidaşı Ebülfes Garayev, Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva ve Azerbaycan Yazarlar Birliği üyeleriyle görüşecek, Yunus Emre Bakü Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Bakü)

2- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Azerbaycan'da, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışına katılacak.

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek Bakan Işık, Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Savunma Sanayii Bakanı Yaver Camalov ile ikili görüşmelerde bulunacak.

(Bakü)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannesn Hahn’la ayrı ayrı görüşecek.

(Brüksel)

4- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile bir araya gelecek.

(Ankara/17.30)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'ne katılacak, Ar-Ge stantlarını ziyaret edecek.

(Ankara/10.00/11.30)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile görüşecek.

(Ankara/12.00)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türksat ve Inmarsat arasındaki iş birliğinin kapsam ve ürün tanıtım programına katılacak, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının geleneksel toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/11:00/18.30)

4- TÜİK, geçen yıla ait gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarını paylaşacak.

(Ankara/10.00)

5- Hazine, 5 ve 6 yıl vadeli iki ayrı tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, Dışişleri Bakanlığı Fatin Rüştü Zorlu Salonu'nda ortak basın toplantısı yapacak.

Ankara/11.00/11.15/12.15)

2- İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve beraberindeki heyet, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında ve sonrasında yaşanan olaylar hakkında bilgi almak ve hasar gören yerlerde incelemede bulunmak amacıyla TBMM’yi ziyaret edecek.

(TBMM/13.45)

3- Anadolu Ajansı, Cenevre’de gerçekleşen BM İnsan Hakları Konseyi 33. oturumu sırasında, 15 Temmuz darbe girişimi fotoğraflarından oluşan bir sergi açacak.

- BM Cenevre Ofisi önündeki sergi öncesinde 'Türkiye'deki demokrasi, darbeden daha güçlü' başlıklı bir konferans düzenlenecek.

(Cenevre)

4- TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Hamburg'ta temaslarda bulunacak.

(Hamburg)

5- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Sermiyan Midyat'ın yeni filmi 'Bir Baba Hindu'nun galası Harbiye Açıkhava'da yapılacak.

(İstanbul/20.00)

2- ARMAGGAN Art&Design Gallery'nin 'Maddenin Halleri 4' sergisi, 10 Karaköy A Morgans Original'de açılacak.

(İstanbul/17.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2017 Dörtlü Final organizasyonunun İstanbul'da yapılacak olması nedeniyle Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenecek imza törenine katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Beşiktaş-Dinamo Kiev maçına doğru

- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Dinamo Kiev Teknik Direktörü Serhiy Rebrov, Vodafone Arena'da basın toplantısına katılacak.

- Ukrayna temsilcisi son antrenmanını Vodafone Arena'da yapacak.

- Beşiktaş, Dinamo Kiev maçı hazırlıklarını BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(İstanbul/16.00/18.00/18.30/19.00)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H gruplarında 8 karşılaşma oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA