Edremit'te Hediyelik Ve Turistik Eşya El Sanatları Sergisi Açıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde hediyelik ve turistik eşya el sanatları sergisi açıldı.

Tahtakuşlar Mahallesi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün bünyesinde hazırlanan serginin açılış törenine Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar, Tahtakuşlar Muhtarı Hasan Bozkurt ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Sırmalı törende yaptığı konuşmada, sergideki ürünlerin kursiyerler tarafından büyük bir titizlikle yapıldığını söyledi.

Amaçlarının insanların boş vakitlerini değerlendirmeleri ve aile ekonomilerine katkıda bulunmalarına yardımcı olmak olduğunu dile getiren Sırmalı, 'En önemlisi de kültürümüzün geçmişten günümüze yansımasını sağlamak. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Tüm kursiyerlerimizin ellerine sağlık.' dedi.

Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar da açılan kursa genellikle ev hanımlarının katıldığını belirterek, 'Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak insanlarımızın isteği, sektörün beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda ihtiyaç hissedilen nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla yıl boyunca açılan birçok kursumuzun yanı sıra böylesi kurs dışı sosyal ve kültürel etkinliklerle kurumumuz ve hizmetlerimizi tanıtma fırsatı bulmaktayız.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezdi.

Kaynak: AA