Destek Alamayan Üreticilere Yeni Fırsat

Fındıkta her yıl üreticilere ödenen alan bazlı gelir desteği başvurusu yapamayan ve destek ödemelerinden faydalanamayanlara getirilen ek başvuru hakkı için müracaatlar başladı.

Fındık destek ödemelerinden yararlanamayan Türkiye genelinde 10 bin, Ordu’da 3 bin 500 üreticinin başvurusunun alınmasına başlandı. Üreticiler 30 Aralık 2016 tarihine kadar bağlı bulundukları il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunabilecekler.

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu’da Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 120 bin fındık üreticisi olduğunu, 2016 yılı için Türkiye genelinde 10 bin, Ordu’da 3 bin 500 fındık üreticisinin destekten yararlanmak için başvuru yapamadığını belirtti.

Gündoğdu, “Çiftçilerimiz 30 Aralık 2016 tarihine kadar bağlı bulundukları il ve ilçe tarım müdürlüklerinde alan bazlı gelir desteği başvurusunda bulunabilirler. Alan bazlı gelir desteği ile sadece Ordu’ya 277 milyon TL’lik bir destek sağlandı. Bu destek sadece çiftçilerimize değil şehir ekonomisine büyük bir katkı sağlıyor. Şehirdeki tüm esnafımız bu destekten nasipleniyor. Verilen ek süre ile yaklaşık 8 milyon TL’nin daha Ordu’ya gelmesi öngörülüyor. Hükümetimiz ve Tarım Bakanımız Sayın Faruk Çelik çiftçilerimizin çıkarlarını en üst düzeyde tutacak şekilde çalışmalar ortaya koyuyor. Ulusal düzeydeki bu çalışmalarda 2017 yılında büyük bir atılım olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA