Cumhurbaşkanı Ve Başbakana Hakaretten Açılan Dava

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na sosyal medya üzerinden hakaret ettikleri iddiasıyla açılan davada İzmir Büyükşehir Belediyesinde görevli 6 otobüs şoförün yargılanmasına başlandı.

İzmir 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar A.S., C.Y., K.Ş., A.Ş., O.K. ve Z.G. ile avukatları katıldı.

Kimlik kontrolünün ardından savunma yapan Z.G. bir siyasi partinin ilçe başkan yardımcısı olduğunu, dolayısıyla sosyal medyayı sıklıkla kullandığını, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini belirterek, seçilmesine katkıda bulunduğu cumhurbaşkanına hakaretinin söz konusu olamayacağını ifade etti.

O tarihlerde sosyal medya hesabının başkası tarafında bloke edildiğinden paylaşımı kendisinin yapmadığını aktaran Z.G. beraatini talep etti.

Sanık O.K, ise yaptığı savunmasında, işçiler üzerinden haksız kazanç sağladığına inandığı ve kamuoyunca tanınan sosyal güvenlik uzmanı olan bir şahsın sosyal medyadaki paylaşımın altına 'Kişiliksiz bir mal' diye bir ifade yazdığını, burada devlet büyüklerini hedef almadığını ileri sürerek, 'Hakkımda bu soruşturma başladığı zaman Cumhurbaşkanına hitaben 'kendisine hakaret kastımın olmadığına' dair bir özür mektubu gönderdim' dedi.

Savunma yapan diğer diğer sanıklar da, benzer yönde beyanda bulunarak suçlamaları kabul etmediklerini ve haklarında beraat kararı verilmesini mahkemeden talep etti.

Hakim, mağdurların şikayetçi olup olmadıkları ile ilgili olarak Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazının beklenmesi karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, A.S., C.Y., K.Ş., A.Ş., O.K. ve Z.G.'nin sosyal medya aracılığıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, zanlılar hakkında 'cumhurbaşkanına alenen hakaret', 'görevli memura görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla 1,5 yıl ile 6,5 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Kaynak: AA