Canik'te 8 Tesise 15 Temmuz Şehitlerinin Adı Verildi

Canik Belediyesi, ilçedeki 8 tesise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olanların isimlerini verdi.

Canik Belediyesinin meclis kararıyla Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde yer alan Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi'nin adı Şehit İlhan Varank Eğitim Merkezi, 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nin adı Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Gençlik Merkezi'nin adı Şehit Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi Kreşi'nin adı Şehit Türkan Türkmen Tekin Kreşi, Bilim ve Sanat Merkezi'nin adı Şehit Uhud Kadir Işık Bilim ve Sanat Merkezi, Müze ve Kütüphane'nin adı Şehit Erol Olçok 15 Temmuz Müze ve Kütüphanesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yapılan ve yakında açılışı gerçekleştirilecek Hanımlar Konağı'nın adı Şehit Ayşe Aykaç Hanımlar Konağı, Halı Saha Tesisleri'nin adı da Şehit Mutlu Can Kılıç Halı Saha Tesisleri olarak değiştirildi.

Belediye Başkanı Osman Genç, yaptığı yazılı açıklamada, hayatını kaybedenlerin 15 Temmuz gecesinde vatan, millet ve bayrak uğruna kahramanca şehit olduklarını belirtti.

Şehitlerin adlarını gelecek kuşaklara aktarmak için mücadele verdiklerini vurgulayan Başkan Genç, 'Şehitlerimizin adını verdiğimiz tesislerimizden binlerce çocuk, genç ve kadınımız yararlanıyor. Artık bu eğitim, kültür ve spor tesisleri, şehitlerimizin adları ile daha da anlam kazandı. Çocuk ve gençlerimiz bu anlamın bilincinde olarak yetişecek, bu tesislerimizden inşallah binlerce yeni Ömer Halisdemirler yetişecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA