Büyükşehir Konservatuvarında Yetenek Sınavı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Türk Müziği Konservatuvarına (MBTMK) öğrenci alımı için yetenek sınavı düzenlendi.



Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, MBTMK Fahri Kayahan Konservatuvar Atölyesi'nde gerçekleştirilen yetenek sınavına 42 aday öğrenci katılırken, öğrenciler, jüri önünde yeteneklerini sergileyerek konservatuvara kabul edilmek için yarıştı.

Sınav sonucunda 10 kişi Türk Halk Müziği, 10 kişi de Türk Sanat Müziği alanında olmak üzere toplam 20 asil 5 de yedek öğrenci belirlendi.

Geçtiğimiz nisan ayında yapılan ilk yetenek sınavında da 17 kişi konservatuvara kabul edilmişti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Konservatuvarı daha önce Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) kursları kapsamında düzenlenen enstrüman ve şan kursları ile saz ve söz sanatçılarının yetişmesine verilen katkılar, yoğun talep üzerine bu yılın başlarında konservatuvara dönüştürülmüştü.

Başvurular sonunda ayrı ayrı yapılan iki yetenek sınavı sonunda belirlenen 37 öğrenci eğitime başlayacak.

MBTMK'da başlangıçta Türk Halk ve Türk Sanat Müziği dallarında, akabinde de Tasavvuf ve Batı Müziği dallarında eğitim verilecek. 2 yıllık eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Kaynak: AA