BTSO İnovasyon Ligi Projesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasınca başlatılan 'İnovasyon Ligi' projesi için başvurular 30 Eylül'e kadar uzatıldı BTSO Başkanı Burkay: 'Türkiye'nin, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içinde yer alması ancak artan etkili inovasyon çalışmalarıyla mümkün olacaktır'.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından başlatılan 'İnovasyon Ligi' projesi için başvuruların 30 Eylül Cuma gününe kadar uzatıldığı bildirildi.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 'İnovasyon Ligi' projesinde yer almak isteyen oda üyesi firmalar, 30 Eylül mesai saati bitimine kadar, https://inovasyon.btso.org.tr adresinden bilgilerini girebilecek. Değerlendirme neticesinde 'BTSO İnovasyon Ligi'ne girmeye hak kazananlar, oda tarafından düzenlenen 'Ekonomiye Değer Katanlar' ödül töreninde kamuoyuna açıklanacak ve ödülleri takdim edilecek.

Projeye katılacak firmaların Ar-Ge ve inovasyon becerileri, anket ve kamu kurumlarından temin edilecek bilgilerle belirlenecek. Kriterleri sağlayan BTSO üyeleri, 'İnovasyon Ligi'nde yer alacak. Her yıl bu ligin en iyileri, 'Bursa'nın En İnovatif Firmaları' olarak ilan edilecek. 'BTSO İnovasyon Ligi'nde yer alan firmalar da 1 yıl boyunca 'BTSO İnovasyon Ligi' logosunu web sayfalarında ve kurumsal yazışmalarında kullanabilecek.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, inovasyonun ve katma değerli üretimin, çetin bir rekabetin yaşandığı günümüzde dünya pazarlarındaki konumu belirleyen temel unsurlar olduğunu belirtti.

Ülkelerin inovasyon faaliyetlerini çok boyutlu bir zeminde inceleyen 'Küresel İnovasyon Endeksi'ne göre, Türkiye'nin her geçen sene yükselişte olduğunu ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

'Bu endekse göre 2015 yılında 58. sırada kendine yer bulan ülkemiz, 128 ülke içinde bu yıl 16 basamak birden yükselerek 42'nci sırada yer aldı. Ar-Ge'ye, inovasyona ve tasarıma yapılan yatırımlar, bu topraklarda yaşayan insanımızın geleceğine yapılan yatırımlardır. Türkiye ekonomisinin lider şehirlerinden Bursa da inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına öncülük ediyor. Türkiye'nin dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içinde yer alması ancak artan etkili inovasyon çalışmalarıyla mümkün olacaktır. Bilim ve teknolojiyi, inovasyonu, Ar-Ge’yi ve tasarımı ürünlerimize yansıtabilirsek, yüksek katma değer oluşturabilir ve hedeflerimize de ancak bu şekilde ulaşabiliriz. 30 Eylül'de başvuruları sona erecek BTSO İnovasyon Ligi’ne oda üyesi firmalarımızın katılmasını bekliyoruz.'
Kaynak: AA