Bölgesel Kontrol Görevlisi Eğitimi

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'bölgesel kontrol görevli̇si̇ eği̇ti̇mi̇' düzenleneceği bildirildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı, yaptığı yazılı açıklamada, 3-7 Ekim tarihlerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre Bakanlık adına resmi gıda kontrollerini yapmak üzere yeni yetkilerin verilmesi amacıyla kontrol görevlisi eğitimi gerçekleştirileceğini belirtti.

Denetim ve kontrol hizmetlerinde görevlendirilmesi Bakanlık tarafından uygun görülen personelin kontrol görevlisi kursuna alınacağını ve kursu başarıyla tamamlayanlara kontrol görevlisi kimlik kartları düzenlenerek yetkilendirileceğini anlatan Kırmacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ülkemizde yürütülmekte olan gıda denetimlerini, gıda işletmelerinin kayıt altına alınması, riske dayalı denetim sisteminin uygulanması, numune alımı, izlenebilirliğin kontrolü, Alo 174 Gıda hattı şikayet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri, denetçilerin eğitimi gibi ana başlıklar halinde özetlemek mümkündür. Tüm bu denetimler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından eğitime tabi tutulduktan sonra yetkilendirilen kontrol görevlileri tarafından gerçekleştirilmektedir.

AB mevzuatlarına uyum sürecinde gıda güvenliği alanında mevcut mevzuatlarımızda değişiklikler olmaktadır. Bu nedenle kontrol görevlilerinin mevzuat değişikliklerini iyi takip etmesi ve bilgilerini sürekli güncellemesi gerekmektedir. Bu nedenle düzenlenecek eğitime Tokat, Rize, Sinop, Bartın ve Zonguldak illerinden gelecek 84 kontrol görevlisi adayı katılacaktır. '

Kırmacı, Samsun'daki ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine katılacak 62 personel için de 10-14 Ekim tarihlerinde ikincisi bir eğitim daha düzenleneceğini kaydetti.

Kaynak: AA