Başkan Köksoy, Ak Kadınlara Çalışmalarını Anlattı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Kent’in çehresini değiştirecek önemli hizmetler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Başkan Köksoy, Ak Kadınlara Çalışmalarını Anlattı
Başkan Köksoy, AK Parti İl Kadın Kolları toplantısına katılarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Yaptıkları hizmetlerde kendilerine her zaman destek veren il yönetimine ve kadın kollarına teşekkür eden Başkan Köksoy, "Birlikte yaptığımız çalışmalar ile Ardahan, yaşanılabilir bir il konumuna geldi. Bunda sizlerin çok büyük katkıları olmuştur. Bunu hep birlikte başardık. Destek ve katkılarınızı bundan sonra da bekliyoruz. Bizler de bütün imkanlarımızla sizlerin yanındayız" dedi.

Birlikte bir çok projeye imza attıklarını söyleyen Başkan Köksoy, Şehrin imar planını yenileyerek işe başladıklarını söyledi.

Başkan Köksoy, ’’1999 Onaylı imar planı uygulanabilirliği yetersiz ve ihtiyacı karşılamaması nedeniyle ,Belediye hizmet sınırları genişletilerek ,yaklaşık 1000 hektar alanın hali hazır haritası jeolojik etütleri,tüm resmi kurum görüşleri tamamlanarak imar planı gelecek 25 yıl hedefine gör revize dilmiş ve 2011 yılı Haziran ayında uygulamaya konulmuştur.’’

Başkan Köksoy 18 uygulamasının kent için önemine de değinerek, ’’18.Madde ve Hisse çözümü Bilindiği gibi Belediyeler, mücavir alanı içerisinde yer alan taşınmazları ,18.Madde ve Hisse çözümü 3194 Sayılı İmar Yasasına göre Birleştirilmeye ,bunları yeniden imar planına uygun ada ya da parsellere ayırmaya ,müstakil,hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahipleri dağıtmaya ve resen tescil ettirmeye yetkilidir.

Belediyemizin yaptığı 18.Madde uygulama çalışması ,arazi ve arsa düzenlemesinin nerelerde ve ne şekilde tatbik edileceği ve bununla ilgili diğer hususlara açıklık getirmek amacıyla yapılmıştır.Çalışma ,imar planı alanları içindeki binalı veya binasız arazi ve arsa düzenlenmelerini kapsamaktadır.

Uygulama ,Ardahan Merkez ,Karagöl Mah. İnönü Mah. Gürçayır Mah. Halilefendi Mahallelerinde yaklaşık 64.726.00 m² lik alanda yapılmaktadır.Bu çalışmamız ile imarı sorunlu olan parsellerin ve hisseli parsellerin büyük ölçüde sorunları çözüme kavuşturulmuş olacaktır.’’’ dedi.

Kaynak: İHA