Banka Kartları Ve Kredi Kartlarına Getirilen Düzenleme Olumlu Karşılandı

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muhittin Aydemir, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) düzenlediği ’Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği’nin faydalı olacağını söyledi.

Banka Kartları Ve Kredi Kartlarına Getirilen Düzenleme Olumlu Karşılandı
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Aydemir, yönetmelikle birlikte bazı ödemelerde 12 ay taksit ve borçlara bir defaya mahsus yapılandırma getirildiğini hatırlatarak, “Bu uygulamanın esnafımız açısından faydalı olacağına inanıyoruz. Biliyorsunuz banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmeliğin 26’ncı maddesinin yedinci ve sekizinci fıkrası değiştirildi. Bu sayede elektronik eşya ve bilgisayar alımlarında altı ay, havayolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda, sağlık ürünü alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde ve vergi ödemelerinde dokuz ay olarak uygulanacak” dedi.

“Esnafımız zor bir süreçten geçiyor”

Yapılan düzenlemenin bölge esnafı ve Van esnafı açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini belirten Aydemir, “Son dönemlerde yaşanan olumsuz hadiseler ve İranlı turistlerin kentten çekilmesi ve en önemlisi de 2011’de yaşanan depremlerden dolayı zor bir süreç yaşayan esnafımız belki bu sayede rahat bir nefes alır” şeklinde konuştu.

“İlimizde 670 civarında esnaf kepenk kapattı”

Bölgede yaşanan olumsuzluklardan dolayı binlerce esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını da ifade eden Aydemir, “İlimizde ise son tespitlerimize göre 670 civarında esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Bunun yanı sıra ilimizde 2011 depremi sonrası getirilen mücbir sebepten ötürü her türlü harç, trafik cezaları alınmayarak faizleriyle birlikte esnafımız üzerinde fatura edilmiş durumda. Bunun da bir an önce ya taksitlendirilmesi ve affedilmesini talep ediyoruz. Ayrıca son zamanlarda Bağ-Kur, SSK’da yapılan yapılandırma ve kimi vergi faizlerinin affedilmesi hususunda da ilgililere teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA