'Balıkesir 2. Kent Sempozyumu 2015' Kitabı Tanıtıldı

2015 yılında gerçekleştirilen Balıkesir 2. Kent Sempozyumuna akademik katılımcıların sunduğu bildiriler ve diğer bileşenlerin önerilerinin yer aldığı kitap, Balıkesir Akademik Odalar Birliği (BAOB) tarafından düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

'Balıkesir 2. Kent Sempozyumu 2015' Kitabı Tanıtıldı
Balıkesir II. Kent Sempozyumuna akademik katılımcıların sunduğu bildiriler ve diğer bileşenlerin önerilerinin yer aldığı kitap, BAOB tarafından düzenlenen toplantıda tanıtıldı. BAOB adına açıklama yapan Metin Yalçın " BAOB bileşenleri olarak bizler mesleğimizin sadece bireysel olarak bizlerin ailelerimizin sosyo-ekonomik düzeyini yükseltmek için kullanılan bir araç değil, ayni zamanda ulusumuza ve yurdumuza ve tüm insanlığa hizmet etmenin temel aracı olduğuna inanmaktayız. Mesleki ve toplumsal saygınlığımızın, bilimsel, teknik ve etik ilkelere uyarak gerçekleştirdiğimiz mesleki çalışmalarla toplumsal üretime, ulusumuzun ve vatanımızın gelişmesine yaptığımız katkıdan geldiğini bilmekteyiz. Bu anlayış ve bilinçle, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi işbirliğinde Altıeylül ve Karesi belediyelerinin desteği ile 20-22 Kasım 2015 tarihinde Balıkesir II. Kent Sempozyumu düzenlemiş durumdayız. Sempozyumun yapılmasında değerli katkılarını ve desteklerini gördüğümüz Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Balıkesir Üniversitesi Rektörümüze, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörümüze, Altıeylül ve Karesi Belediye Başkanlarına, ayrıca değerli bilim insanlarımıza, araştırmacılara, yerel basınımıza, BAOB’nin değerli Başkan ve Temsilcilerine içtenlikle teşekkür ediyoruz" dedi.

Sempozyum bilgi şölenine dönüştü

Balıkesir 2. Kent Sempozyumu’nun bir bilgi şölenine dönüştüğünü belirten Yalçın " Sadece bir bilimsel ve mesleki toplantı olarak değil, bilimsel ve mesleki çevreler ile toplumun buluştuğu, akademik odalar ile yerel yönetimlerin ve toplumdaki tüm taraflarının birbiri ile ilişki kurabileceği bir sürecin oluşturulmasına katkı yapan, bu bilgi şöleninde 1/100 000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili görüşler tartışılmış, kentimizin sosyo-ekonomik yapısı, kültürel birikimi ile ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma İkilemi açısından gelecek senaryolarının değerlendirilmesi yapılmıştır. Sürdürülebilir kent gelişimi için tarımsal olanakların, yenilenebilir enerji kaynaklarının ve doğal kaynakların kullanım durumu ve yöntemleri irdelenmiş, ün yapmış yöresel ürünlerin özelliklerinin korunmasına coğrafi işaretlenmesi yönelik yapılabilecek çalışmalar ortaya konulmuştur. Bu sempozyumda, ayrıca, kentimizin gelişimini sınırlayan en önemli parametre olan doğal afet tehlikesi analiz edilmiş ve bu afetlere hazırlık durumu ile söz konusu riski azaltmak için gereken çalışmalar tartışılmıştır. Balıkesir 2. Kent Sempozyumu’nun kentimize en önemli katkılarından biri; bu bilgi şöleninin Balıkesir Akademik Odalar bileşenlerinin, kentimizin kamu yönetiminin, yerel yönetiminin, üniversitelerimizin birlikte, ortak kaygı ve düşünceyle ve ortak akılı kullanarak, gerçekleştirmesidir. Balıkesir Akademik odalar Birliği (BAOB) bileşenleri de bu bilgi şöleninden önemli deneyimler kazanmışlardır. BAOB bileşenleri bu çabalarını artırarak sürdürecek, toplumsal sorumluluğunu yerine getirecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA