Avukatlardan Tuğba Korkmaz Davasına Çağrı

Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu üyeleri, eski sevgilisi tarafından boğazı kesilerek öldürülmek istenen Tuğba Korkmaz’ın davası ve kadına yönelik şiddet olaylarına tepki amacıyla bir araya geldi.

Avukatlardan Tuğba Korkmaz Davasına Çağrı
Konuyla ilgili açıklamayı Kadın Hukuku Komisyonu adına Av. Pınar Çelik Arpacı yaptı. Eski sevgilisi tarafından boğazı kesilerek öldürülmek istenen Tuğba Korkmaz’ın davasını hatırlatan Arpacı “29 Eylül 2016 tarihinde saat 13.30’da Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde eski sevgilisi tarafından boğazı kesilerek öldürülmek istenen ve şans eseri hayatta kalan Tuğba Korkmaz’ın davasının ilk duruşması görülecek. Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu olarak Tuğba Korkmaz’ın yanında olacağımızı adalet mücadelesinde kadın dayanışmasını büyüteceğimizi buradan duyuruyoruz. 29 Eylül Perşembe saat 13.30’da görülecek davaya tüm kadın hakları savunucularını çağırıyoruz” dedi.

Açıklamasında, kadına yönelik şiddetin arttığını da belirten Arpacı, her gün yeni bir kadın cinayeti taciz ve tecavüz haberiyle karşılaştıklarını söyledi.

Geçen hafta İstanbul’da bir kadının şort giydiği gerekçesiyle otobüste darp edildiğini hatırlatan Arpacı, "Üstelik şoför dahil hiç kimse saldırganı engellemeye çalışmadı. Bu şiddet eylemi kadına yönelik şiddetin ulaştığı boyutu gösteriyor. Olay sonrası kadınların ısrarı, dayanışması ve sosyal medya kampanyaları sayesinde saldırgan tespit edildi, ancak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kadınların bu serbest bırakılmaya haklı isyanı ve kamuoyu baskısı sonucu saldırgan hakkında tekrar yakalama kararı çıkartıldı ve bu şahıs yakalanarak cezaevine konuldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA