Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç Açıklaması

AK parti Antalya Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, Tarım, Turizm Komisyonu üyesi Gökçen Özdoğan Enç, Ohal’in Antalya turizmine zarar verdiği şeklindeki açıklamaları son derece provakatif söylemler olarak nitelendirdi. Enç, ülkenin ulusal güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirterek,"Turist tatil için güvenli ülkeleri tercih eder" dedi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç Açıklaması
Turizm sektörünün içinden geçtiği durumu değerlendiren Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, bu durumun sadece Türkiye’yi tek başına ilgilendirmediğini, Türkiye’nin pazar payının daralmasının 2014 yılında başlayan dünya piyasalarındaki sıkışıklıktan da kaynaklandığını kaydetti.

Enç, tüm bunların üzerine önce Suriye’deki yaşanan savaş durumu, ardından düşürülen Rus uçağı ve sonrasında 15 Temmuz darbe girişiminin eklendiğini hatırlatarak, "Bir yerde ateş yanıyorsa en çabuk ve hızlı şekilde önce yanındakileri etkiler. Suriye’de bir yangın var ve devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ediyor, defalarca ifade etti; Suriye’deki durum demokratik anlamda bir sistem tam olarak oturmadan Türkiye’de evet her şey yolunda diyebilecek durumda değiliz. Biz kendi sınır güvenliğimizi sağlamak adına ulusal güvenliğimiz her şeyden önemli şuan ulusal güvenliğimizi sağlamak adına da hem hükümet olarak hem Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Cerablus’taki operasyon yapıldı. 4-5 ayda çıkamazsınız orası bataklık vesaire denildi, operasyon bitti ve ilerlemeye de devam ediliyor. Şimdi ilk defa Türkiye’den tersine göç oluyor Suriyeliler artık Cerablus’a göç etmeye başladılar” dedi.

“Ulusal güvenliği sağlamalınız ki ekonominiz büyüsün”

Hiçbir turistin güvenli olmayan bir kente gidip tatil yapmak istemeyeceğini belirten Enç, “ Önce ülkenin ulusal güvenliğini sağlamalısınız ki ekonominiz büyüsün. Turist güvenli bölgeyi seçer. Hiç kimse güvenli olmayan bir kente gidip tatilini yapmak istemez. Son 2 aya baktığımız zamanda da Antalya bu noktada çok fazla etkilendi. Rusya ile birlikte Almanya’daki ekonomik sıkıntılar birleşince ne yazık ki biz Antalya’da bu yıl kayıp sezon olarak görünüyor. Tüm bu yaşananlara rağmen hükümet olarak da gerçekten bir şeyler yapmaya çalıştık. İmkanlar ölçüsünde maliye bakanlığımızın turizm kültür bakanlığımızın da ciddi çalışmaları oldu 14 maddelik bir teşvik açıkladık” diye konuştu.

OHAL’i eleştirenlere yüklendi: “Dışarıdan çok güzel gazel okuyorlar”

OHAL’in meclisten geçtiğini ve hükümetin anayasal hakkı olduğunu hatırlatan Enç, OHAL’i eleştirenlerin kendilerinin de bu karara ‘evet’ dediğine dikkat çekti. "Birilerinin elinde galiba sihirli değnek var şöyle yapsaydınız böyle olurdu böyle yapsaydınız böyle olurdu diye dışarıdan çok güzel gazel okuyorlar" diyen AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, OHAL eleştirileri hakkında sert çıktı. Enç, OHAL’in Antalya’da yaşayan vatandaşlar tarafından zaten hissedilmediğini, 80 darbesinden sonraki süreçleri incelendiğinde sokağa çıkma yasağı, eğlence merkezlerinin kapatılması, gazetelerin denetlenmesi gibi birçok yaptırımın söz konusu olmasına rağmen Antalya’da ve Türkiye’nin büyük bir bölümünde asla böyle bir yansıma yaşanmadığını söyledi.



“OHAL turizme zarar verdi söylemi provakatif bir söylemdir”

Bu konuda emniyet güçleri ve valiliklerin de son derece titiz davrandığını belirten Enç "Antalya Türkiye’nin göz bebeği, aman Antalya’ya bir şey olmasın diyoruz. Önceliğimizin ulusal güvenlik olduğunu tekrar vurguluyorum. Ulusal güvenliğinizi sağlayamazsanız sizin ülkenize turist de gelmez ihracat da yapamazsınız doğru düzgün. Önce güvenlik önce barınacak yer ve güvenliğiniz. Biz ülke olarak aşağı yukarı 45 gün önce belki de Cumhuriyet tarihinin en ağır darbe girişimini atlattık. Ülkenin gerçekliğinden kopuk siyaset yapmak diye ben buna derim. Bir gerçeklik var o gerçekliği görmüyorsunuz. Sırf bir kısma şirin görünmek adına siz OHAL turizme zarar verdi gibi son derece provokatif, Türkiye’nin ulusal güvenliğini öncelemeyen bir açıklamayı bir şekilde kamuoyuna yapabiliyorsunuz. Bu duruma bir Antalyalı olarak çok üzülüyorum. Bizim şu anda hani o Yenikapı ruhu dediğimiz ruh AK Parti istedi gerçekleşti diye bir şey değil, bütün siyasi partilerin tabanlarından gelen bir hareketti bu. Biz bu süreci devam ettirmek için gayret gösterdik ve gösteriyoruz. Şu anda birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, kayıkçı dövüşünü bir kenara bırakmamız lazım bu ülke nasıl refaha çıkar soru bu, cevabı da çok açık. Devlet AK Parti’nin değil devlet milletin, OHAL ilan etmesen sen FETÖ/PDY yapılanmasını nasıl temizleyebilecektin ki? Bu süreç bu devam da edebilir. Sadece FETÖ değil ülkenin güvenliğini tehdit unsuru içeren her türlü illegal yapıyla mücadele için OHAL ilan edildi" diye konuştu.

Antalya Turizmi için önlem aldık, almaya da devam ediyoruz”

Bir iktidar partisi olarak Antalya’ya turist gelmesini, ihracat rakamlarının artmasını önce kendilerinin istediğini hatırlatan Enç " Biz de istiyoruz tabi Antalya’ya turistin gelmesi için de önlem aldık almaya da devam ediyoruz. Dışişleri Bakanımız Rusya krizinin çözülmesi için charter seferlerinin açılmasında insan üstü gayret sarf etti, bunları görmek istemiyor olabilirler bir sıkıntı var, asla kriz demek istemiyorum, ama felaket tellallığı yaparak da bunu derinleştirmemek lazım. Psikolojik bir kırılmadır turizm, sektörün moralini yüksek tutmak gerekiyor. Ben Meclis Bayındırlık İmar Turizm komisyonundayım aynı zamanda, çalışmalar yapılıyor. Bu krizi fırsata çevirmemiz lazım. İnşallah bu da bize nasıp olacak" dedi.

Kaynak: İHA