Afyonkarahisar Şehidini Bekliyor

Şırnak’ta PKK’lı teröristler tarafından dün yapılan saldırıda şehit olan Afyonkarahisarlı 22 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek’in baba evinde acılı bekleyiş devam ediyor.

Afyonkarahisar Şehidini Bekliyor
Şırnak- Van karayolunda yol güvenliğini sağlayan askerlere dün akşam saatlerinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Çiçek’in, Afyonkarahisar Fakipaşa Mahallesindeki baba evinde hüzünlü bekleyiş var. Şahadet haberinin dün gece ulaşmasının ardından şehidin baba evi ve bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatılmıştı. Acı haber ulaştıktan sonra şehidin annesi Havva ve babası Yılmaz Çiçek büyük hüzün yaşarken, sinir krizleri geçiren aile üyelerini yakınları sakinleştirmişti.

Sabah saatlerinde Afyonkarahisar Belediyesi’nin ses sistemi kurduğu şehidin baba evi önünde ilahiler çalınarak, din görevlileri tarafından sürekli Kur’an-ı Kerim okundu.

Öte yandan, şehit Çiçek’in 2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) göreve başladığı ve yaklaşık 2 yıllık asker olduğu kaydedildi. Şehit Çiçek’in biri 11 yaşında erkek, diğeri ise 3 yaşında olan bir kız kardeşi olduğu öğrenildi. Şehit Çiçek’in naaşının Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii’nde ikindi namazına müteakip düzenlenecek cenaze töreninin ardından Afyonkarahisar Hava Şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA