42 Yıl Sonra Savaştıkları Topraklara Gittiler

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’deki Muharip Gazileri’ni 42 yıl önce savaştıkları topraklara yolcu etti.

42 Yıl Sonra Savaştıkları Topraklara Gittiler
1974’te Kıbrıs Türkleri’nin haklı mücadelesinde yanlarında olmak için yavru vatan topraklarına giden ve canları pahasına savaşarak Kıbrıs Türkleri’nin bağımsızlığı ve özgürlüğü için savaşan Edirneli Muharip Gazileri, 42 yıl önce savaştıkları topraklara tekrar ayak basabilmenin heyecanını yaşadı.

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nı kutlamak üzere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın destekleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmek için yolla çıkan ancak yaşanan kanlı darbe girişiminin ardından yurtdışına çıkış yapamayan 30 Muharip Gazisi, bugün Edirne Belediyesi önünden Kıbrıs’a gitmek için yola çıktı.

Edirne Belediyesi önünde düzenlenen törenle Kıbrıs’a hareket eden Muharip Gaziler, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile vedalaşarak, kendilerine sunduğu bu imkandan dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

Edirne Belediye Başkanlığı’nın destekleri ile 42 yıl önce düşmanla canları pahasına çarpıştıkları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Muharip Gazilerinden Sadullah Çakmak, “Serhat Şehri Edirne’den bizi Kıbrıs’a yolcu eden Başkanımız Recep Gürkan’a şükranlarımızı sunuyoruz. 42 yıl önce savaş yaptığımız yavru vatan topraklarına Serhat Şehri’nden hareket ediyoruz. 42 yıl sonra savaş yaptığımız toprakları tekrar görebilmenin şerefini yaşayacağız. Bu vatan toprakları için şahadet şerbetini içen şehitlere ve gazilerin ruhlarına hediye ediyoruz” diyerek dua okudu.

Muharip Gazileri’nin 42 yıl sonra savaştıkları toprakları tekrar görme imkanı bulacaklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “1974’teki Kıbrıs Türkleri’nin haklı mücadelesinde yanlarında olmak için Türk ordusunun birer askeri olarak; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birer mensubu olarak, Kıbrıs’a giderek oradaki Türklerin bağımsızlığı, özgürlüğü için; işkenceye uğramaması için can ve mal güvenliklerinin korunması için Kıbrıs’a giden gazilerimizi 42 yıl sonra Edirne Belediyesi olarak savaştıkları topraklara gönderiyoruz. O günden beri savaştığı topraklara hiç gitmemiş olan, canını ortaya koyduğu, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için mücadele eden ama bir türlü fırsat bulamayıp, savaştığı yerleri bir daha görme fırsat bulamamış Kıbrıs Gazilerini bugün Kıbrıs’a uğurlamanın heyecanın yaşıyoruz. Aslında Muharip Gazilerimizin, yavru vatan topraklarına temmuz ayında gideceklerdi ancak ülkemizdeki kanlı darbe girişiminden dolayı olmadı. Edirne’deki gazilerimizin yaklaşık yarısı bugün gidiyor, kalan yarısı da önümüzdeki yıl gidecek” dedi.

Kaynak: İHA