Yenipazar'da Arıcılığa Kadın Eli Değdi

Genç Çiftçi Projesi kapsamında 30 bin TL hibe desteği almaya hak kazanan Yenipazarlı kadın çiftçilerden Hacer Sabancı, arıcılık alanında tüm ekipmanlarını hazırlayıp Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan denetlemeden de başarıyla geçti.

Yenipazar'da Arıcılığa Kadın Eli Değdi
Genç Girişimci kadın Hacer Sabancı, başta Karacaören Mahallesi olmak üzere çevre mahalledeki kadınlara bu girişimiyle örnek oldu.

Genç kadın çiftçilerden Hacer Sabancı, Yenipazar’da bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projesi ile arıcılık sektörüne atılan ve devlet tarafından verilen 30 bin TL’lik hibe desteğini almaya hak kazanan girişken kadın çiftçi Hacer Sabancı, hazırlamış olduğu arıcılık ekipmanlarıyla girdiği denetlemeden de başarıyla ayrıldı. 40 kovan ve arıcılık ekipmanlarıyla merak sardığı ve hayalini kurduğu arıcılıkta Yenipazar’da yeni bir çığır açmaya hazırlanan Sabancı, zengin bitki örtüsüne sahip olan Karacaören Mahallesi civarında elde ettiği ballarla da şifa dağıtacak.

“İmkanı olan kadınlar arıcılık yapmalı"

Hem çocuk büyüten hem de kariyer yapan pek çok kadın gibi, Yenipazarlı Hacer Sabancı da, merak sardığı arıcılık sektöründe şimdi hem para kazanmaya hem de ülke ekonomisine katkı vermeye hazırlanıyor. Kadın’ın istedikten sonra başaramayacağı bir iş olmadığını belirten Hacer Sabancı, “Böyle bir imkanı verip genç çiftçilerin önünün açılmasında yardımcı olan devletimize teşekkür ediyorum. Her şeyden önce arıcılık sektöründeki bu girişimimiz olumlu sonuçlandığı için çok mutluyum çünkü uzun süredir hayalini kurduğum ve merak sardığım konu üzerinde artık daha fazla yoğunlaşacağım. Artık arıcılık yaparak hem para kazanacağım hem de stres atacağım. Mahallemiz iklim ve bitki çeşitliliği açısından arıcılık yapmaya da uygun bir bölgede. Köyümüzde herkes inek beslerken ben artık arılarla ilgileneceğim. Sadece 40 kovanla yetinmeyip arılar oğul verdikçe kovan sayısını da arttırmayı düşünüyorum. İmkanı olan kadınlar bence arıcılık yapmalılar” dedi.

Kaynak: İHA