Yargıtay'ın Acı Günü

Vefat eden Yargıtay 17. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Özmen için tören düzenlendi Özmen'in cenazesi, yarın Elazığ'da toprağa verilecek

Yargıtay 17. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Özmen kalp krizi geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede vefat etti.

55 yaşında hayatını kaybeden Özmen için Yargıtay Başkanlığı protokol kapısı önünde tören düzenlendi.

Törene, Özmen'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Daire Başkanı Metin Yandırmaz ve mesai arkadaşları katıldı.

Mustafa Özmen'in Türk bayrağına sarılı tabutu, protokol kapısı önüne getirildi. Özmen için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Merhumun yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı tören sırasında fenalık geçiren bir kişiye sağlık görevlileri müdahale etti.

Törende konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, kişiliği ve başarılı hukukçu kimliği ile tanınan Özmen'i kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, 'Ama emir büyük yerden geliyor. Bize de ona uymak düşer. Şu ana kadar camiamıza yaptığı hizmetlerden dolayı minnetlerimizi ifade ediyoruz. Mekanı cennet olsun.' dedi.

Özmen'in cenazesi, törenin ardından Elazığ'a götürüldü.

Mustafa Özmen'in cenazesi, yarın Elazığ İzzet Paşa Camisinde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Evli ve iki çocuk babası Özmen, Bakırköy Hakimi iken 15 Aralık 2014'te Yargıtay Üyeliğine seçilmişti.

Kaynak: AA