Yalova Kamu Hastaneleri Birliğinden 'Etkili İletişim Eğitimi'

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansınca (MARKA) Etkili İletişim Eğitimi düzenlendiği bildirildi.

Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan açıklamaya göre 24-25 Eylül'de devlet hastanelerindeki personele Sağlık Bakanlığı Termal Sosyal Tesisleri Konferans Salonu'nda 'Etkili İletişim Eğitimleri' verildi.

İletişim Uzmanı Süleyman Şimşek'in sunumlarıyla gün boyu devam eden eğitimlerde sağlık hizmetlerinde etkili ve olumlu iletişim yöntemleriyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Kişisel Gelişim Eğitimleri kapsamında, stres yönetimi, iletişim engellerine yönelik çözüm yöntemleri, beden dili ve doğru kullanımına yönelik teknikler ve ekip çalışmasında iletişimin önemi gibi konularda sağlık personelleri bilgilendirildi.

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz, eğitimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, iki gün boyunca süren eğitime 60 kişinin katıldığını kaydetti.

Olumlu iletişimin sağlık hizmetinin sunumundaki katkısına dikkati çeken Küçükyılmaz, 'Protokol ve nezaket kuralları da kurumsal iletişimde önem arz ediyor. Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği eğitim birimi tarafından koordine edilen eğitimlerle ilgili olumlu geri dönüşler aldık. Eğitimlerle sağlık kurumlarının kurumsal gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.' ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA