Treptow Köpenick Belediyesi'nden Tepebaşı'na Ziyaret

“Kardeş şehir” ilişkileri kapsamında Berlin Treptow-Köpenick Belediyesi yetkilileri Tepebaşı belediyesini ziyaret etti.

Treptow Köpenick Belediyesi'nden Tepebaşı'na Ziyaret
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile Almanya / Berlin Treptow- Köpenick Belediyesi arasında sürdürülen ‘kardeş şehir’ ilişkileri karşılıklı ziyaretlerle gelişiyor. Heyetler, bir yandan yaptıkları kültür- sanat faaliyetleri ile ilgili bilgi aktarırken, ortak çalışma konularını da görüşüyor.

İLİŞKİLER DAHA DA GELİŞECEK

Eskişehir’e gelen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ı ziyaret eden Alman heyet, gelecekte planlanacak kültür- sanat alanındaki ortak etkinlikler hakkında görüştü. Konuklar adına Hasan Çötok, Başkan Ataç’a, Treptow- Köpenick Belediye Başkanı Oliver İgel’in ‘kardeş şehir ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren’ mektubunu takdim etti. Ataç da, teşekkür ederek, karşılıklı ziyaretler ve düzenlenecek kültür- sanat etkinlikleriyle bu ilişkinin daha iyi bir yere ulaşacağını ifade etti.

ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRDÜLER

Treptow- Köpenick Belediyesi adına Tepebaşı’na ziyarette bulunan Lutz Langert, Bernd Vorjahns ve Hasan Çötok, 17 Eylül- 02 Ekim tarihleri arasında devam etmekte olan 10. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda da stant açarak Treptow Köpenick’i tanıtan broşür dağıttılar. Alman sanatçı Reinhard Keitel’in de katıldığı Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda sanatçıların çalışmalarını yakından izleyen heyet, daha sonra Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası’nın çalışmalarını yerinde gördü. 1975 yılında Venezuela’da piyanist besteci Jose Antonio Abreu’nun başlattığı ve kendisinin deyimiyle “yoksulluk ve suçla mücadele eden sosyal bir sistem” olan El Sistema’yı örnek alan Tepebaşı Belediyesi’nin bu çalışmasını yerinde gören konuklar, memnuniyetlerini dile getirdiler.

ALMANYA ODAK ÜLKE OLACAK

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 6.sını düzenlediği Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, her yıl olduğu gibi 2017 yılında da Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilecek. Her yıl bir ülkenin ‘odak ülke’ olduğu şiir buluşmasında, o ülkenin şiiri konu ediliyor. Kardeş şehir ilişkisi çerçevesinde 2017’nin odak ülkesi de Almanya olacak. Alman şairlerin yanı sıra, edebiyat eğitimi alan Treptow- Köpenick Belediye Başkanı Oliver İgel’in da şiir buluşmasına katılarak Alman şiiri üzerine bir konuşma yapması planlanıyor.

ARAŞTIRMA YAPIYOR

Öte yandan, Treptow- Köpenick Belediyesi’nde görevli Daniele Gurlt, bir ay süreyle Eskişehir’de kalacak ve kardeş şehir ilişkilerini güçlendirmek adına kentsel planlama ve tarihi yapıların korunması konularında araştırmalar yaparak görüş alış verişinde bulunacak.
Kaynak: İHA