Talas Belediyesi, Şehit Aileleri Ve Gazileri Çanakkale'ye Gönderdi

Talas Belediyesi ilçede yaşayan şehit aileleri ve gazileri kültür turu kapsamında Bursa ve Çanakkale’ye gönderdi. Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Görevlisi Okutman Ahmet Nedim Kilci rehberliğinde Bursa ile başlayan gezi Çanakkale’den sonra Anıtkabir ziyaretiyle son buldu.

Talas Belediyesi, Şehit Aileleri Ve Gazileri Çanakkale'ye Gönderdi
Belediye önünden kafileyi uğurlayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Çanakkale hakikaten çok önemli bir yer. İnşallah Çanakkale’ye kazasız belasız gider; bizlere de orada dua edersiniz. Biliyorsunuz 15 Temmuz’da yeni bir Çanakkale zaferi kazanmış olduk. Bundan sonra da bu ülkenin bayrağını kimse indirmeye çalışamayacak. Türkiye hiçbir zaman bölünmeyecek, İslam ülkelerinin de lideri olarak devam edecektir. İnşallah Rabbim bir daha böyle sıkıntılı durumlar yaşatmasın, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Evlatlarınıza da minnettarız. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Yolunuz açık olsun bizlerde de selam götürün.” dedi.

Kuruluştan kurtuluşa çıkılan bu yolculukta kültür turu olarak ilk durak Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda çok önemli olan Bursa’yı görmenin iyi bir başlangıç olduğunu söyleyen Ahmet Nedim Kilci, “Bursa Ulu Cami’yi, Yeşil Cami’yi görmek, Emir Sultan Hazretlerinin huzurunda bir dua edebilmek gerçekten çok büyük bir haz. Bu memleketin bağımsızlığı için kanını, canını ve gözyaşlarını şu topraklara dökmüş tüm vatan evlatlarının ve özellikle de bu kültür turunda getirmiş olduğumuz şehit ailelerimizin ve gazilerimizin gelecek nesillere bu kahramanlıkların anlatılması hususunda çok verimli olduğunu düşünüyorum. Bir Mehmetçik o tertemiz bedeniyle bu vatan toprağına düştüğü gün değil, unutulduğu gün ölüyor. Yaşadığımız o ağır darbe sürecinden sonra ülke birliği ve bütünlüğü her şeye bedel. Bu vatan topraklarında bağımsız yaşamak uğruna hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumun bir araya gelip yeniden bu cennet vatana sahip çıkmasında Çanakkale ruhu her zaman etkili. Bu kapsamda şehit aileleri ve gazilerimize bu fırsatı veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Şehit aileleri ve gaziler ise Başkan Mustafa Palancıoğlu’na kendilerini Çanakkale kültür turuna gönderdikleri için teşekkür ederek minnet borçlu olduklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA