Sultansuyu'nda Yetişen Arap Tayları Görücüye Çıkıyor

Sultansuyu Tarım İşletmesinde yetişen 16 safkan Arap Elit tayı salı günü İstanbul Veli efendi Hipodromu’nda satışa sunulacak.

Sultansuyu'nda Yetişen Arap Tayları Görücüye Çıkıyor
Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmelerinde yetişen safkan Arap tayları görücüye çıkıyor. Saat 12’de başlayacak olan satışlarda 16 adet safkan Arap tayı açık artırma usulü ile satılacak.

Türkiye’de yarış sahaların da isminden başarı ile söz edilen ünlü aygırlardan Özgünhan, Karayağız, Ateştopu, Ufukbir ve Bilgin gibi safkan Arap aygırlarının taylarından oluşan 16 elit tayı satış öncesi at yetiştiricilerinin de ilgi odağı oldu. Veli Efendi Hipodromu’nda de satış öncesi çok sayıda alıcı tayları yakından inceledi.

Şuan da hipodromlarda başarı ile koşan Arap yarış atlarından Saraybosna, Ağınlı, Kayayürekli, Fermantay, Bildenhan, Yağmurgözlüm, Gözyaşı Gecesi gibi ünlü atlar da Sultansuyu Tarım İşletmesinden yetişti.

Satışa sunulacak olan taylar arasında aynı ırktan olan Bosnasarayı, Tendürek, Ataker ve Kızgındemir gibi ünlü aygırların tayları da satışa sunulacak. Taylar arasında Sultansuyu Tarım İşletmesi geçtiğimiz yıl 15 elit taydan 2 milyon 200 bin TL gelir elde etmişti. Bu yılda tahmini 2 milyon 500 bin TL gelir ede edilmesi bekleniliyor.
Kaynak: İHA