Şanlıurfa'da 15 Temmuz Anlatıldı

Akçakale ilçesinde düzenlenen programda 15 Temmuz darbe girişimi anlatıldı.

Akçakale Şehit Astsubay Hacı Halil Kanat Anadolu Lisesi okul yönetimi tarafından 15 Temmuz darbe girişimine istinaden 'Halk Darbesi' adlı konferans Akçakale Öğretmenevinde düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan konferansta, darbe girişiminin yapıldığı gece yaşananları anlatan sinevizyon gösterisi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o geceye ilişkin konuşması aralarında öğrencilerinde bulunduğu katılımcılara izletildi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Türkiye'de önemli bir girişimin halkın desteğiyle engellendiğini söyledi.

Vatandaşın canı pahasına ülkesine sahip çıktığını anlatan Ayhan, 'Peygamber ocağına sızmış bir gurup FETÖ terör örgütünün düzenlediği darbe girişimine karşı halkımız canları pahasına milletimize, devletimize ve demokrasimize yönelen bu saldırıya göğüs germiştir. Günler ve geceler boyu ellerinde şanlı Türk bayraklarıyla meydanlarda demokrasi nöbetleri tutarak asaletini ortaya koymuştur.' ifadelerini kullandı.

Konferansta AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ile Halil Özcan da yaptıkları konuşmalarla darbe girişimine yönelik tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: AA