Sakarya'da Asayiş

Hendek ilçesinde bir kişi terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı, uyuşturucu madde ile yakalanan iki zanlıdan biri tutuklandı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde kimlik kontrolü sırasında terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu belirlenen zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, D-100 Karayolu Nuriye Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi mevkisinde, Düzce'den İstanbul'a giden bir otobüste kimlik kontrolü yaptı.

Kontrol sırasında, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu belirlenen M.A.U. (34), gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve örgüt faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen Şırnak'ın İdil ilçesi nüfusuna kayıtlı M.A.U'nun üzerinden de yüklü miktarda para çıktı.

- Uyuşturucu operasyonu

Hendek ilçesinde 11 kilogram 300 gram kubar esrarın ele geçirildiği operasyonla ilgili adliyeye sevk edilen baba serbest bırakıldı, oğlu tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Martinler ve Yeni Mahalle'de iki ayrı eve uyuşturucu operasyonu düzenledi.

Operasyonda, evin çatı kısmına saklanmış 11 kilogram 300 gram kubar esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen baba M.S. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, oğlu E.S. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Kaynak: AA