Primadonna Leyla Demiriş Toprağa Verildi

Kaldırıldığı hastanede 71 yaşında hayatını kaybeden sanatçı için Kadıköy Süreyya Operası'nda tören düzenlendi Demiriş'in cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.

Ünlü opera sanatçısı Leyla Demiriş, Kadıköy Süreyya Operası'nda düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Törende gözyaşlarını tutamayan Demiriş'in kızı Arzu Demirer, annesinin hayatının sadece operadan ibaret olmadığını dile getirerek, 'Operaya sadece şarkı söylemek için gelmiyordu. Türk operasını iyi yerlere getirmek için çok çalıştı. Vefat edene kadar, yetiştirdiği isimlerin doğru tekniklerle söylemeleri için uğraştı. Babamın eserlerinin yaşaması için çok uğraştı.' dedi.

Arzu Demirer'in oğlu Ada Demirer de, 'Anneannemi çok seviyorum. Onu hiç unutmayacağım, gelecekte onun eserlerini yaşatacağım.' ifadesini kullandı.

Törene katılan eski İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal ise Leyla Demiriş'in başarılı bir opera sanatçısı olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

'Görev aldığı bütün eserlerde başrolleri söyledi. Gerçekten hakkını verdi. İnanılmaz nüansları çok kolaylıkla yapabilen, bu yüksek başarısı karşısında tevazuyla yaşayabilen ender sanatçılarımızdandı. Böyle bir değer İtalya'da, Fransa'da olsaydı, bugün birçok pop sanatçısından daha fazla ismi geçerdi. Temennim odur ki büyük Türk milleti, Leyla gibi sanatçıların yetişmesine vesile olan bir yaşam tarzını seçer.'

Törene, Ender Arıman, Engin Serdar Öztürk, Engin Uludağ, Otilia İpek ve opera sanatçılarının yanı sıra sanatçının ailesi, öğrencileri ve dostları katıldı.

Törende ayrıca, 71 yaşında yaşama veda eden Demiriş'i anlatan bir video gösterildi.

Sanatçının cenazesi, daha sonra Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: AA