Paralimpik Şampiyonundan Gür'e Ziyaret

Brezilya'nın Rio'da kentinde düzenlenen 2016 Paralimpik Olimpiyatlarında şampiyon olan Neşe Mercan, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'ü ziyaret etti.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Goalball Kadın Milli Takım Sporcusu ve Üniversitenin de öğrencisi olan Mercan, kendisine verilen destekler için teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gür de Milli takımın olimpiyatta elde ettiği bu başarının ve öğrencileri Neşe Mercan’ın da bu takımda yer almasının kendileri açısından gurur ve övünç kaynağı olduğunu belirtti.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da başarılı sporcuların destekleneceğini ifade eden Gür, şunları kaydetti:

'GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) sadece bölgeye hitap eden bir bölüm olmaktan çıkıp, ulusal ve uluslararası spor camiasında öne çıkan bir birim haline geldi. Bu sebeple elit ve milli sporcuların GAÜN BESYO öğrencisi olmak için yarıştığını görüyoruz. Bugün Mercan'ın elde ettiği bu başarının daha da artacağına inanıyorum. Gaziantep Üniversitesi’nde başarılı sporcu öğrencileri sürekli olarak desteklenecek. Bu öğrencilerin, iyi bir öğretmen, antrenör ve spor yöneticisi olarak yetişmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. BESYO Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer ve ekibine, son yıllarda bilimsel ve sportif alanda göstermiş oldukları gayretli çalışmalar ve sportif başarılardan dolayı teşekkür ederİm.'

Ziyaret sonunda Gür, Mercan'a hediyeler verdi.

Kaynak: AA