Narkotim Eğitim Tırı Yalova'da

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı Narkotik Eğitim Tırı uyuşturucu maddenin insan vücudundaki olumsuz etkilerini ailelere ve gençlere anlatacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yürütülen 'Hedef olma hedefsiz kalma' projesi kapsamında madde kullanımı ve bağımlılığıyla ilgili doğru zannedilen yanlışlara dikkati çekmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla hayata geçirilen Narkotim Eğitim Tırı, Yalova'ya geldi.

Yalova Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu'nca onaylanan İl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, belediye ve Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında Kent Meydanı'nda konuşlanan tırda konuşan Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Tuğba Özer, geçen yıl tırın 150 bin kişiye ulaştığını söyledi.

Uyuşturucu madde kullanımının günümüzün en büyük sorunlarının başında geldiğine dikkati çeken Özer, şöyle konuştu:

'Önemli bir sorun haline gelen madde bağımlılığının biyolojik, psikolojik, çevresel etkenler olmak üzere birçok farklı nedeni vardır. Uyuşturucu kullanımıyla mücadelede arz talep azaltım çalışmalarının önemi çok büyüktür. Emniyet teşkilatımız uyuşturucu ile mücadelede başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü olarak uyuşturucu ile mücadelemiz etkin bir şekilde devam etmektedir. 'Hedef olma hedefsiz kalma' projemizle aileleri ve gençleri madde bağımlılığıyla ilgili aydınlatmak, madde kullanımının fiziksel, psikolojik ve sosyal etkileri konusunda halkımızı bilgilendirmek amaçlanmıştır.'

Özer, proje kapsamında hazırlanan tırın Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığına dikkati çekerek, 'Tırımızda gerçekler baz alınarak bir konsept hazırlanmıştır. Bu çerçevede çeşitli eğitim filmleri ve programlar ile madde bağımlılığı, görsel ve işitsel olarak halka daha iyi bir şekilde sunulmaya çalışılmıştır. Tırımız, geçtiğimiz yıl yaklaşık 150 bin kişiye ulaşmıştır. Talepler doğrultusunda çeşitli illerimizde tırımız yer alacaktır.' ifadesini kullandı.

- Narkotik köpeği 'Fosfor' a yoğun ilgi

AVali Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Belediye Başkanı Vefa Salman, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari açılışın ardından tırı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Burada bulunan ve Yalova'da görev yapacak 'Fosfor' adlı narkotik dedektör köpeği katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Narkotim Eğitim Tırı 30 Eylül'e kadar kentte hizmet verecek.
Kaynak: AA