Minik Zabıtalardan Trafik Kontrolü

Gaziosmanpaşa'da minik zabıtalar, yaptıkları uygulamalarla hem küçük yaşta trafik kurallarına uyma bilinci ediniyor, hem de trafik sorununa çözüm sağlıyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki öğrencilerde trafik kurallarına uyma bilincini geliştirmek ve trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla farklı bir uygulamayı hayata geçirdi.

Uygulama kapsamında, öğrencilere zabıta üniforması giydirilerek trafik kontrolü yaptırıldı. Uygulama esnasında öğrenciler, kontrolleri ciddiyetle gerçekleştirdi. Kurallara uymayan sürücülere de minik zabıtalar tarafından ceza kesildi.

Uygulama hakkında bilgi veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, okulların başlamasıyla İstanbul'da trafiğin artığını söyledi.

Usta, belediye olarak, okul giriş-çıkış saatlerinde zabıta ekiplerine destek olduklarını vurgulayarak, trafik nedeniyle öğrencilerin okul çıkış saatlerinde sorun yaşandığını, 14 okul önünde zabıta ekipleri ile çocukların karşıdan karşıya geçmesine yardımcı olduklarını belirtti.

Sürücülerin yeterli duyarlılığı göstermediğini savunan Usta, 'Okul önlerinde yanlış park etmiş araçlardan ve yanlış araç kullanan sürücülerden ötürü çocuklarımız yürüyecek alan bulamıyor. Bulduğu zaman da tehlike arz edecek şekilde araç kullanan sürücülerimiz mevcut.' dedi.

Usta, duyarlılık oluşturmak için çocuklarla trafik kontrollerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, 'Bir farkındalık oluşturalım, sürücülerin dikkatini çekelim, belki zabıta ekiplerinden korkmayan sürücülerimiz, çocuklarımızın o tavrını, tutumunu görerek uygunsuz bir şekilde araba kullanmaktan vazgeçer.' diye konuştu.

Kaynak: AA