İtfaiye Teşkilatı'nın 302. Kuruluş Yıl Dönümü

Ereğli'de İtfaiye Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, müdürlüğün 66 personelle resmi tatil günler de dahil olmak üzere 31 mahalle, 3 belde, 93 köyde hizmet verdiklerini söyledi.

Yerleşim birimlerinin yanı sıra 15 ağır sanayi kuruluşu, 81 orta ölçekli işletme, 5 modern hastane, 80 kilometrelik kıyı şeridi, yükleme boşaltma olanağına sahip limanlar, balıkçı barınakları ve tersaneler de dahil olmak üzere 200 bin nüfuslu bir bölgeye hizmet sunduklarını anlatan Ateş, şöyle konuştu:

'İtfaiye müdürlüğümüz malzeme, ekipman, teçhizat ve personel olarak bölgemizin en gelişmiş yapısına sahiptir. En son teknolojik donanıma sahip itfaiye araçlarımız üzerinde yangın söndürme ekipmanları, arama kurtarma çalışmalarında kullanılan kesici, ayırıcı, destekleyici gibi malzemelerin su altı ve su üstü arama kurtarma malzemeleri, fiber tekne, zodyak, bot, arama kurtarma köpeklerimiz ve bunun gibi birden çok malzemelerimiz bulunmaktadır. İtfaiyecilik sadece yangın söndürmek değildir. İtfaiye yangın söndürmenin dışında su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmaları için dalgıç, cankurtaran timiyle arama ve kurtarma çalışmaları, trafik kazalarına müdahale gibi her türlü olaya müdahale ediyoruz.'

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da belediye bünyesindeki itfaiye müdürlüğünün çalışmalarından gurur duyduklarını, sadece yangın söndürmede değil arama, kurtarma ve doğal afetlerde de bölge halkına hizmet verdiklerini kaydetti.

Etkinlikte itfaiye ekipmanları da sergilendi.

Kaynak: AA