İstanbul İtfaiyesi 302 Yaşında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 302. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu.

İstanbul İtfaiyesi 302 Yaşında
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İstanbul İtfaiyesinin kuruluşunun 302. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu. Törene, İBB İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, İBB İtfaiye Dairesi Başkanlığı Anadolu Yakası Müdürü Mehmet Emin Koçan, itfaiye müdür, amir ve erleri katıldı.

Törende anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı sonrasında ise Başkan Karahan, anıt defterini imzaladı.

İstanbul İtfaiyesinin kuruluşunun 302. yıldönümü etkinlikleri kapsamında açıklamalarda bulunan İBB İtfaiye Dairesi Başkanlığı Anadolu Yakası Müdürü Mehmet Emin Koçan, “İstanbul ve Türk İtfaiyesi olarak 302. yılını kutlamış olduğumuz itfaiye haftamız tüm itfaiyecilerimize ve vatandaşlarımıza kutlu olsun. İtfaiyecilik zor bir meslek, bu zor mesleği yaparken İstanbul’umuzun 119 tane itfaiye istasyonunda 4 bin personelle ve 747 araçla bu hizmeti yapmaya gayret gösteriyoruz. Diğer taraftan bu meslek yapılırken çeşitli sıkıntılarda yaşanmaktadır. Bu sıkıntıların başında vatandaşlarımızın duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Araç parklarının daha dikkatli bir şekilde yapmalarını, itfaiye araçlarının buralardan geçebileceğini düşünmeleri gerekir. Vatandaşlarımızın araçlara yol vermeleri, itfaiye gecikmez geciktirilir olduğunu bilmemiz gerekir. Onlardan beklentimiz ihbarları güzel vermeleri, olay yerini güzel bir şekilde tarif etmeleri ve gelecek olan araçlar için olay yerini boşaltmalarıdır. Yeniden Türk itfaiyeciliğinin 302. yılını kutluyor. İtfaiyelerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törenin ardından itfaiye istasyonları saat 11.00’de şehir turu gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA