Havza Yağlı Tohumlar Kooperatifi Genel Kurulu Ertelendi

Karadenizbirlik'e bağlı olarak faaliyet gösteren Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin genel kurulu, gerekli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.

Özel bir düğün salonunda bugün yapılması planlanan Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Olağan Genel Kurulu, gerekliği çoğunluk sağlanamaması nedeniyle toplanamadı.

Genel kurul, daha önce alınan karar uyarınca 5 Ekim'de çoğunluk şartı aranmaksızın toplanacak.

Kooperatif Başkanı Mehmet Tural, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2 bin 235 üyesi bulunan kooperatifte tüzük gereği 683 üyenin genel kurula katılma ve oy kullanma hakkı olduğunu belirtti.

Tural, genel kurul yeter sayısına ulaşamadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

'Bu nedenle kooperatifimizin genel kurulu daha önceden de açıkladığımız gibi 5 Ekim tarihinde aynı adreste aynı saate bu kez çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır. Son günlerde kooperatif üzerinde şaibe yaratılmak isteniyor. Kooperatifimizde usulsüz hiçbir şey yok. Bundan önceki genel kurullarımız ilgili bakanlık temsilcileri huzurunda yapılırken kooperatifimizde yılda bir kez üst birliğimiz olan Karadenizbirlik tarafından denetlenmekte. Genel kurulu süreci herkese açık ve şeffaf bir şekilde devam etmekte.'

Kaynak: AA