Hataylı Şair Atatürk'e Marş Besteledi

Hataylı Şair Fuat İnan, Mustafa Kemal Atatürk’e "Başkumandan" ismiyle bestelediği marşa klip çekmeye hazırlanıyor.

Hataylı Şair Atatürk'e Marş Besteledi
İskenderun ilçesinde ikamet eden ve siyasi partilere yaptığı besteler ile tanınan şair Fuat İnan, sözlerinin kendisine ait olduğu ve "Başkumandan" ismini verdiği beste ile Mustafa Kemal Atatürk’e marş yazdı.

Atatürk’e bestelediği marşı sosyal medyada paylaşan Fuat İnan, gösterilen ilgi sonrası "Başkumandan" ismini verdiği bu marşa klip çekeceğini söyledi.

Yaptığı bestenin dillerde dolaşan bir marş olmasını hedeflediğini anlatan İnan, bestesinde şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemin lideri var yüzyıl sonrayı gören. Yüzyıl önceden bize bu günleri gösteren. Gösterdiği yollardan bize yürümek düşer. O yoldan şaşan ancak aciz zavallı beşer. Her sözü bin nasihat anlayan akıllara, Rabbim’in lütfudur o bizim sevilen kullara. Cephelerde komutan, dünyada başkumandan, Allah’ım razı olsun kurtarıcı o kuldan. Ne bu vatan kalırdı, ne şeref, ne can, ne mal. Ölmeyi emretmeseydi Gazi Mustafa Kemal. Bir sözüyle döndüler, cephelerde öldüler. Bu vatanın canları yiğidim Mehmetçikler. Aydınlık bir yol çizmiş karanlıklara karşı, o yolda yürüyerek aydınlatalım arşı. Hep beraber can dostlar söyleyelim bu marşı. İçten gür sesimizle bütün dünyaya karşı."

İnan, daha önce de "Dombıra" şarkısını Atatürk’e göre uyarlamıştı.
Kaynak: İHA