Hamburg Rüzgar Enerjisi Ve Teknolojileri Fuarı

Yarın açılacak 'Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'nda' 30 ülkeden 200 firma yer alacak.

Almanya’nın Hamburg kentinde 30 ülkeden yaklaşık bin 200 firmanın katılacağı ''Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı' yarın kapılarını ziyaretçilere açıyor.

İki yılda bir gerçekleştirilen ticari fuarda dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve aralarında önemli Türk firmalarının da bulunduğu katılımcılar, rüzgar enerjisi teknolojilerinden güvenlik teknolojilerine, emniyet ekipmanları, rüzgar santralleri, türbin ve depolama sistemleri ve malzemelerini sergileyip tanıtacaklar.

Hamburg Fuar Merkezi’nde yaklaşık 65 bin metrekarelik alana yayılmış fuara Türkiye’den rüzgar enerjisi sektöründen uzman firmaların yanı sıra siyasi heyetlerin de yer alacağı geniş bir katılım bekleniyor.

Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’na paralel olarak bu yıl fuar alanında Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği tarafından ''Avrupa Rüzgar Konferansı' da düzenleniyor.

Fuar alanı yanında gerçekleştirilecek konferansta ziyaretçilere rüzgar enerjisi hakkında genel bilgiler verilecek.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TUREB) Başkanı Mustafa Ataseven, ''Üyelerimiz için Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı önemli bir buluşma noktasıdır. Dünyanın önde gelen ticaret fuarlarından olan bu fuar, üyelerimize hem katılımcı, hem de ziyaretçi bağlamında sektördeki son gelişmeler hakkında bilgi edinmek için önemli fırsatlar oluşturacaktır.' dedi.

Türkiye’nin, rüzgar enerjisi sektörü açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Ataseven, Türkiye’nin rüzgar enerjisi kapasitesi ve bu alanda yatırım ortamı potansiyelinin yüksek olduğuna da dikkati çekti.

- Türkiye dünyada en hızlı büyüyen rüzgar enerjisi pazarı

Fuarın tanıtım sayfasında ise Türkiye'deki enerji pazarına yer veriliyor.

Tanıtım sayfasındaki bilgilerde Türkiye'de rüzgar enerjisi sektöründe yatırımcılar tarafından sunulan teşviklerin yanı sıra hükümetin de, elektrik üretim tesislerinin kapasitesine bağlı olarak sabit tarifeler, satın alma garantileri, muafiyet lisansları gibi bir çok içerikli destekler sunduğu belirtiliyor.

Sayfada sektör uzmanlarının Türkiye’nin, dünya çapında en hızlı büyüyen rüzgar enerjisi pazarlarından biri olduğunu ifade ettiklerine işaret ediliyor. Rüzgar enerjisine ilginin yoğun olduğu Türkiye’de hükümetin amacının, 2023 yılına kadar kurulum kapasitesini 20 bin MW’ye yükseltmek olduğu kaydediliyor.'
Kaynak: AA