Gazilerin Etkinliğinde Duygusal Anlar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından gazilere yönelik gerçekleştirilen etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

Gazilerin Etkinliğinde Duygusal Anlar
Türkiye’nin zor bir dönemeçten geçtiği ve 241 şehit verilen, onlarca insanın da gazi olduğu 15 Temmuz günü Demokrasi ve Şehitleri Anma etkinliği düzenleyen Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri Ayvalıklı gazileri okullarında konuk etti. Okulun konferans salonunda tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, şiirler okundu ve 8/A Öğrencisi Rabia Gözcan’ ın hazırladığı slayt ve videolar izlendi.

Öğrencilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlenen etkinlikte, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Şubesi bünyesindeki gazilerin salona girmesi sırasında ise ayağa kalkan öğrenciler gazileri ayakta alkışladı. Öğrencilerin Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu’da gazi olan büyüklerinin anılarını hayranlıkla dinlediği etkinlikte, kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti ifade eden gaziler, vatanı kendinden çok sevmenin önemini vurguladı.

Genç neslin her dönemde olduğu gibi 15 Temmuz’da da vatan ve demokrasinin nöbetçisi olduğunu vurgulayan gaziler, öğrenciler adına çok önemli ve tarihi buluşmanın sonunda gazilere çiçek sunarak şükranlarını ifade etti.

Etkinlik gazilerle, öğrencilerin coşkuyla seslendirdikleri İstiklal Marşı ile sona erdi.
Kaynak: İHA