Eskişehir'de Haftalık Hava Durumu

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, hafta ortasından itibaren sıcaklıkların hissedilir derecede artacağını söyledi.

Eskişehir'de Haftalık Hava Durumu
Hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tarınç, bölge geçtiğimiz hafta bölge genelinde serin ve yağışlı bir havanın hakim olduğunu hatırlattı. Tarınç, “Karadeniz üzerinden çöken bu serin ve yağışlı hava, hafta sonu etkisini kaybetti. Cumartesi ve pazar günleri gündüz saatlerinde güneşi gördük. Hava sıcaklıkları yer yer 20 derecelere kadar yaklaştı. Gece sıcaklıklarımız, özellikle Çifteler ve Kütahya’nın ilçe bazında 2 derecelere kadar düştü” dedi.

Sıcaklıklar hafta ortasından itibaren artacak

Bu hafta sonuna kadar homojen bir sıcaklık olacağını aktaran Tarınç, “Salı günü bölge genelinde, özellikle Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Kütahya’nın Kuzey kesimlerinde öğleden sonra akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak yağış geçişleri bekliyoruz. Sıcaklıklar hafta ortasından itibaren hissedilir derecede artarak, mevsim normalleri civarına çıkacak. Salı ve çarşamba günü yine Kuzeyli yönlerde hafif ara sıra kuvvetli rüzgar ile sıcaklıklarımız 19-20 derecelerde sınırlanacak. Gece sıcaklıklarımız 8-9 derecelerde seyredecek” ifadelerini kullandı.

Perşembeden itibaren güneş yüzünü gösterecek

Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, çarşamba günü bulutlu bir havanın hakim olacağını, perşembe gününden itibaren ise sıcaklıkların hissedilir derecede artarak, güneşli günlerin yaşanacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA