Erkan Koleji'nde Sertifika Heyecanı

İngilizce yeterlilik seviyesinin ölçüldüğü uluslararası geçerliliğe sahip bir sınav olan TOEFL Junior’da yüksek başarı gösteren Erkan Koleji öğrencilerine, düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı.

Erkan Koleji'nde Sertifika Heyecanı
Öğrencilerin daha iyi üniversitelerde okuyabilmeleri ve ileride atılacakları iş hayatında çok daha başarılı olabilmeleri adına gerekli olan yabancı dilin eğitimine büyük önem veren Erkan Koleji’nde, TOEFL Junior sınavına giren öğrenciler için sertifika töreni gerçekleştirildi.

Törende, sınavda başarılı sonuçlar elde eden 80 öğrenciye, Erkan Koleji Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, İlköğretim Müdürü Nazmiye Çabuk, Yabancı Diller Bölüm Başkanı İpek Öz ve diğer öğretmenler tarafından sertifikaları dağıtıldı. Velilerin de çocuklarının mutlu anlarına şahitlik ettiği törende, öğrencilere okul yönetimi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yurt dışı eğitimi için önemli bir adım

Törende konuşan Erkan Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı İpek Öz, TOEFL Junior sınavının önemini vurguladı.

TOEFL’in dünya üzerinde lisans ve yüksek lisans alanında geçerliliği en yüksek olan sınav uygulaması olduğunun altını çizen Öz, “Başta Amerika ve Kanada’daki üniversiteler olmak üzere en önemli üniversiteler, uluslararası öğrenci kabulünde bu sınavları zorunlu tutmaktadır. Türkiye’de de TOEFL’da alınan iyi bir skorla devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerin tamamının hazırlık seviyesini atlamak mümkündür. Buna ek olarak; iş başvurularında ulusal ve uluslararası birçok şirket, iyi bir TOEFL skorunu iyi bir İngilizce seviyesi ile eş tutmaktadır” dedi.

TOEFL Junior sınavına katılan 80 öğrencinin, elde ettikleri güzel sonuçlarla hem aileleri hem de öğretmenlerinin yüzünü güldürdüğünü belirten Öz, şunları söyledi:

“Erkan Koleji olarak; geçen yıl 4. sınıftan 9. sınıfa kadar uyguladığımız TOEFL Junior sınavı ile öğrencilerimize yurt dışı okulları için önemli bir adım daha attırdığımızı düşünüyoruz. Bugün yapılan sertifika töreni ile çocuklarımızın başarısını büyük bir heyecan ve sevinçle kutluyoruz. Her sene yapılacak olan bu sınavlarla çocuklarımızın deneyim kazanmalarını sağlayacağız.”
Kaynak: İHA