Buca Belediyesi'nin Eşya Ve Giysi Bankaları Yüz Güldürüyor

Buca Belediyesi, “Eşya ve Giysi Bankası” ile binlerce Bucalının yüzünü güldürüyor. İlçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin giyim ve ev eşyası ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Buca Belediyesi Çamlıkule Kültür Sanat ve Spor Merkezi’nde açılan “Eşya ve Giyim Bankası” kurulduğu günden bu yana 6 bin 500 vatandaşa destek sağladı. Hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturan bankadan, Buca’da eğitim görmeye gelmiş ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri de faydalanabiliyor.

Buca Belediyesi'nin Eşya Ve Giysi Bankaları Yüz Güldürüyor
Buca Belediyesi’nin ilçede yardımlaşma ve dayanışmayı arttırıp, hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmak amacıyla Buca Belediyesi ÇamlıkuleKültür Sanat ve Spor Merkezi içerisinde faaliyete geçirdiği Eşya ve Giysi Bankası, 2 yıldır Bucalı hayırseverlerin kullanmadığı eşya ve elbiseleri toplayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren Eşya ve Giysi Bankası’ndan bugüne kadar 2 bin 275 vatandaş giysi desteği alırken 4 bin 225 vatandaş da ev eşyası yardımı aldı.

Eşya ve Giysi Bankası’ndaBucalı hayırseverlerden toplanan giyilebilecek durumdaki kıyafetlerin yan ısıra mobilyadan mutfak eşyasına, oyuncaktan beşiğe kadar her türlü ev eşyası depolanıyor. Belediyeye başvurarak ihtiyacını bildiren vatandaşların evlerinde inceleme yapan Belediye yetkilileri belirlediklerini her türlü eksiği stoklar dahilinde ihtiyaç sahibinin evine teslim ediyor. Belediye görevlileri teslim ettikleri eşyaların yerleştirilmesine ve kurulmasına da destek oluyor. Bankada bulunan ev eşyalarından Buca’da eğitim gören ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri de yararlanabiliyor.

Bucalı yardımseverlerin kullanmadığı giysilerde Eşya ve Giyim Bankasında toplanıyor. Kontrolden geçirilip, temizlenerek kullanıma hazırlanan kıyafetler ihtiyaç sahiplerinin beğenisine sunuluyor. Gelinlikten, takım elbiseye, ayakkabıdan tişörte kadar her türlü giyim eşyasının bulunduğu giyim bankasında yazlık ve kışlık olarak mevsime göre sergileme yapılıyor. İhtiyacına göre bankalara ziyarette bulunan vatandaşlar, bu hizmeti sunan Buca Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

Kıyafet bağışları Eşya ve Giyim Bankası veya Buca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilebilirken, ev eşyası bağışları için Hafta içi saat 08.00 - 17.00 saatleri arasında 439 10 10 (3411) no’lu telefondan yetkililere bildirilmesi halinde evlerden teslim alınabiliyor.
Kaynak: İHA