Boris Johnson'dan Türk halkına övgüler

AB Bakanı Ömer Çelik ile ortak basın toplantısı düzenleyen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, "Osmanlı'dan gelen iki kişi olarak yapacak çok işimiz var." dedi.

Boris Johnson'dan Türk halkına övgüler
Boris Johnson'dan Türk halkına övgüler
Türkiye'ye gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, AB Bakanı Ömer Çelik ile bir araya geldi. İki bakan, Ankara'da düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

OSMANLI'DAN GELEN İKİ KİŞİ OLARAK...
İngiliz bakan, açıklamalarında Osmanlı vurgularına yer verdi. Johnson, konuşmasında 'Osmanlı'dan gelen iki kişi olarak yapacak çok işimiz var.' ifadelerine yer verdi.

Boris Johnson'ın açıklamalarından satır başları;

Her şeyden önce ben de başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum. Terörizmle mücadele konusu, Türkiye ile Birleşik Krallık'ı yakınlaştıran konudur.

TÜRK HALKI SAYESİNDE...
15 Temmuz'dan beri yaşananlarla ilgili sizleri tebrik ediyorum.Türk halkı sayesinde demokratik olarak seçilmiş kurumlar ayakta kaldı.

TÜRKİYE'NİN ÖNEMİ
Umarım Suriye'de istikrar yakın zamanda gelir. Türkiye bu süreçte hayati bir rol oynamaya devam edecek. Osmanlı'dan gelen iki kişi olarak yapacak çok işimiz var.

YOĞUN BİR İLİŞKİMİZ VAR
Türkiye her yıl 2 milyon İngiliz turisti ağırlıyor. Umarım İngilizler burada iyi davranıyorlardır. Bizler de çok şanslıyız. Birleşik Krallık'ta Türk ürünlerini alma şansına sahibiz.

Ben Türk marka bir bulaşık makinası kullanıyorum. Gerçekten çok iyi çalışıyor.

TÜRKİYE'YE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve Avrupa Birliği açısından ileriye gittiğini görüyoruz. Biz Avrupa Birliği'nden çıkmış olsak da Avrupa'dan çıkmış değiliz. Bunu sizden duymak beni memnun etti. Biz Türkiye'ye destek olmaya devam edeceğiz. Bizim ortaklığımız hem AB'nin hem de iki ülke için çok hayati. Osmanlı tarihinden bu yana gelen işbirliğimizi devam ettireceğimizi inanıyorum. Yeni darbe girişimi iddiaları saçma ve asılsız. Türkiye'yi desteklemeye devam edeceğiz.'