Bodrum'a Rusya Ve Ukrayna'dan Turist Getirme Çalışması

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon: 'Rusya, Ukrayna ve Kazakistan'da çok güzel pazarlar var. Ancak Bodrum'u yeterince tanımıyorlar. Kiev ve Moskova fuarlarında Bodrum'un iyi anlatılması gerektiğini düşünüyorum'

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Rusya, Ukrayna ve Kazakistan'dan Bodrum'a turist getirmek için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Kocadon, Anex Tur Genel Müdürü Vural Karasu ve TAV Holding Satış Pazarlama Müdürü Serkan Karatay'ın da katıldığı, Rusya ve Ukrayna pazarı başlıklı toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yeni sezon çalışmalarına erken başladıklarını ifade eden Kocadon, Rusya, Ukrayna ve Kazakistan'ın çok güzel pazarlar olduğunu ancak bu bölgelerin Bodrum'u yeterince tanımadığını söyledi. Kiev ve Moskova fuarlarında Bodrum'un iyi anlatılması gerektiğine işaret eden Kocadon, Kazakistan'da da bu çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi.

Anex Tur'un kendi uçaklarının olmasının ayrı bir avantaj olduğuna dikkati çeken Kocadon, 'Firmanın kendi uçakları olduğu için pazarlamayı çok daha kolay yapabiliyorlar. Yeter ki Bodrum'a inanıp güvensinler.' diye konuştu.

Kocadon, Bodrum'daki otel yetkililerine de seslenerek, 'İlk defa Bodrum'a gelen bu tur operatörüne yardımcı olunması lazım. Özellikle temmuz ve ağustos ayındaki fiyat politikalarının da bir defa daha gözden geçirilmesi gerekiyor.' dedi.

Anex Tur Genel Müdürü Vural Karasu da 20 yıllık bir tur operatörü olarak Bodrum'da ilk kez bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

2017 yılında ilçeye turist getirmeyi planladıklarını ifade eden Karasu, 'Antalya ve Dalaman havalimanlarıyla çalışıyoruz. Ancak Bodrum'a girmek henüz nasip olmadı. İnşallah 2017 yılında da Bodrum'a uçuşlarımızı gerçekleştireceğiz.' ifadelerini kullandı.

Başkan Kocadon ile fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Karasu, şunları kaydetti:

'Bodrum'u daha iyi nasıl tanıtırız, müşteri nasıl getiririz, bunun için bir araya geldik. 2017 yılını tamamlamak istiyoruz. 2017 yılında Ukrayna, Kazakistan ve Rusya'dan turistleri ilçeye getireceğiz. Rusya'dan haftada 7 uçak, Ukrayna'dan 3 uçak. Kazakistan'dan kendi uçağımız olmadığı için sayı henüz belli değil. Görüşmelerimiz devam ediyor.'

Karasu, gelecek sezon ilçeye 40 bine yakın turist getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA