Başkan Kocamaz, İtfaiye Çalışanları İle Bir Araya Geldi

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İtfaiye Haftası münasebetiyle düzenlenen öğle yemeğinde itfaiye çalışanları ile bir araya geldi.

Başkan Kocamaz, İtfaiye Çalışanları İle Bir Araya Geldi
Yemeğe, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, İtfaiye Dairesi Başkanı Arif Sayın ve itfaiye çalışanları katıldı.

Yemek öncesi konuşan Başkan Kocamaz, itfaiye çalışanlarına gayretli ve fedakarca yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “İtfaiye, belediyeciliğin en önemli temsil noktalarından biridir. Özellikle dar ve zor alanlarda vatandaşın imdadına yetişen, onların sıkıntısını ortadan kaldırmaya çalışan önemli bir birimdir. Ateşle mücadele ediyorsunuz. İnsanların canını, malını hayatlarını korumak için gayret ediyorsunuz. Dolayısıyla yaptığınız hizmet çok kutsal bir hizmet. Bugüne kadar gayretli ve fedakarca yaptığınız hizmetler dolayısıyla hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnsanların umutla beklediği, ‘acaba canımı, malımı kurtarabilir miyim?’ dediği anda onlara çare olmaya çalışıyorsunuz” dedi.

Her geçen gün itfaiye teşkilatının araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirten Kocamaz, “Tabi takdir edersiniz ki Adana’dan Antalya’ya kadar olan bir bölgede, bir iki yıl içerisinde tüm ihtiyaçları ortadan kaldırma şansımız yok. Mümkün olduğunca işimizi en iyi şekilde yapmak mecburiyetindeyiz. Tüm ilçelerde konuşlanmış durumdayız. Geçmişte ilçe belediyeleriyle yürütülmeye, miadı dolmuş araç gereçlerle sürdürülmeye çalışılan bu hizmetler, Büyükşehir şemsiyesi altında İçel genelinde en iyi şekilde verilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

Orman yangınlarının en fazla rahatsızlık duydukları konu olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Geçen hafta yaşadığımız, yaklaşık 10 ayrı bölgede ve aynı anda çıkan orman yangınları yüreğimizi dağladı. Giden orman belki tekrar gelir ama giden yılları ve kaybı yeniden tesis etmek, o bölgeleri yeniden orman haline getirmek zamanı kaybettirmiş oluyor” şeklinde konuştu.

Kocamaz, el ve gönül birliği ile dayanışma içeresinde kutlanan İtfaiye Haftası’nın insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederek, herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA