Almanya Başbakanı Merkel'den Kapadokya'ya Övgü

TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Baraner: 'Sayın Merkel sohbetimizde 'Türkiye'yi çok sevdiğini ve Kapadokya'yı çok beğendiğini, yakın zamanda yine ziyaret etmek istediğini' söyledi'.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, bir toplantı vesilesi ile sohbet ettikleri Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, 'Türkiye'yi çok sevdiği ve Kapadokya'yı çok beğendiği, yakın zamanda yine ziyaret etmek istediği' ifadesini kullandığını aktardı.

Baraner, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün ile Merkel'in konuşma yaptığı Berlin'deki 20. Federal Almanya Turizm Endüstrisi (BTW) Zirvesi'ne katıldıklarını belirtti.

Toplantı sonrası Merkel ile kısa bir süre sohbet ettiklerini kaydeden Baraner, 'Sayın Merkel sohbetimizde 'Türkiye'yi çok sevdiğini ve Kapadokya'yı çok beğendiğini, yakın zamanda yine ziyaret etmek istediğini' söyledi.' diye konuştu.

Baraner ayrıca, 'Turizmdeki düşüşleri' soran Merkel'in, 'Sonbahar satışlarında Türkiye'nin Almanya'da üçüncü sırada olduğu' cevabını vermeleri üzerine, 'Bunu duymaktan mutlu olduğu'nu dile getirdiğini aktardı.

Merkel'in sohbette, 'Türkiye'de yaşanan bütün olumsuz olaylara rağmen vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısında bulunmadığını' anımsatarak, 'Türkiye için yapabileceği her şeyi yaptığı' ifadesini kullandığını belirten Baraner, Almanya Başbakanı'nın zirvede dünyanın birçok ülkesinden davetliler bulunmasına rağmen kendilerine gösterdiği ilgiden mutluluk duyduklarını bildirdi.

TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün de Merkel'in kendileri ile özel olarak ilgilendiğini ve çok olumlu mesajlar verdiğini belirtti.

Gürcün, mülteciler için yaptıklarından dolayı takdirlerini dile getirdikleri Merkel'e, 'Turizmciler olarak kendilerini Türkiye'de ağırlamaktan büyük şeref ve mutluluk duyacaklarını' ifade ettiklerini söyledi.

Berlin'deki zirveye Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili katıldı.

Kaynak: AA