Afetlerden Zarar Gören Çiftçilerin Borçları Ertelenecek

Kula Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarısu: 'Afetlerden dolayı tarımsal mal varlıkları zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili karar, Resmi Gazete'de yayımlandı'.

Kula Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu, doğal afetlerden dolayı tarımsal varlıkları zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatifine olan düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını bildirdi.

Sarısu, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğal afetler nedeniyle zarara uğrayan çiftçilerin kredi borçlarının erteleneceğini belirtti.

Bu yıl başından 31 Aralık'a kadar geçecek sürede meydana gelen ve oluşacak zararlarda kredi borçlarının ertelenmesi kararı alındığını dile getiren Sarısu, şunları kaydetti:

'Yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel, su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi, güneş yanıklığı ve hortum afetlerine maruz kalan, bu afetlerden dolayı tarımsal mal varlıkları zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugüne kadar yapılan çalışmalarında ilçemizde 753 çiftçimizin 11 bin 962 dekar tarım alanın da hasar tespiti yapıldı. Borçların ertelenmesi ile ilgili konularda bilgi almak isteyen çiftçilerimizin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.'
Kaynak: AA